Ομάδα της καρδιάς του είναι η Παρτιζάν

Ας είναι καλά ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που τόσα χρόνια περιέβαλαν με απόλυτη ασυλία και θωράκιζαν το μύθο του Ομπράντοβιτς. Γιατί στην Τουρκία το παραμύθι με τις …ελληνικές δικαιολογίες περί «τεχνητής κρίσης» και «ξέρει τι κάνει ο Ζότς», δεν περνάει…

Εκεί κάποιος Αταμάν δεν «μάσησε» και τον έστειλε αδιάβαστο, τόσο αγωνιστικά με τη Γαλατασαράι, όσο και εξωαγωνιστικά. Φυσικά η αναπαραγωγή πέρασε στα ψιλά στην Ελλάδα. Για οποιονδήποτε άλλο προπονητή θα ήταν πρώτο θέμα.

Όπως «γαργάρα» πέρασε και το «χειρουργείο» που έγινε με τον Φούφη στον αγώνα του Βελιγραδίου, μεταξύ Παρτιζάν – Φενέρ. Τότε που χρειάστηκε να αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές ο Βουγιόσεβιτς και να φορτωθούν με φάουλ οι βασικοί της Παρτιζάν.

Προσωπικά δεν με εξέπληξε το χθεσινό αποτέλεσμα στη Κωνσταντινούπολη. Η Φενέρ δεν είχε να χάσει τίποτα, ενώ για την Παρτιζάν μπορεί να σημαίνει και πρόκριση αυτή η νίκη.

Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ομπράντοβιτς «έκλεισε το μάτι» στην ομάδα της καρδιάς του. Και κανένας δεν μπορεί να του προσάψει κάτι, από τη στιγμή που δεν ζημιώνεται η ομάδα στην οποία εργάζεται.

Να θυμηθούμε μήπως τι είχε γίνει την περίοδο 2006-07; Ο Παναθηναϊκός ήδη είχε περάσει ως πρώτος από τον όμιλό του κι έχασε στο OAKA από την Παρτιζάν με 13 πόντους (80-93), όσους χρειαζόταν η σέρβικη ομάδα για να προκριθεί στους «16» ως η καλύτερη έκτη ομάδα των ομίλων.

Να θυμηθούμε και την περίοδο 2009-10; Αν και αποκλεισμένος ο Παναθηναϊκός, νίκησε το Μαρούσι, γιατί με το αποτέλεσμα αυτό προκρινόταν η Παρτιζάν.

Να θυμηθούμε και τα «μπάι άουτ» της Παρτιζάν με τους Τέπιτς, Μάριτς, Πέκοβιτς, Κέτσμαν που της έδιναν άνεση να ανεβάζει το «μπάτζετ» της, από την οικονομική αιμορραγία του Παναθηναϊκού; Και φυσικά όταν σταμάτησε αυτή η συνταγή, η Παρτιζάν πήρε την κάτω βόλτα…

Αντιθέτως, δεν θυμόμαστε στα δεκατρία χρόνια παραμονής στον Παναθηναϊκό, να ανέδειξε ΕΝΑΝ παίκτη από τις ομάδες παίδων – εφήβων του συλλόγου, που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Ή μήπως ανέδειξε κάποιον άλλον προπονητή, πέρα από το συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη;

Ο Ομπράντοβιτς τη δουλειά του κάνει και την κάνει καλά, αλλά ενοχλεί το «απυρόβλητο», όταν στον Πεδουλάκη ή τον Μπαρτζώκα, δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό και να μεγεθύνεται οτιδήποτε μπορεί να τους μειώσει τη δουλειά τους.

ΥΓ. Στο κάτω κάτω, κανένας δεν τον έδιωξε από τον Παναθηναϊκό. Μόνος του έφυγε. Ας μην προτιμούσε το μπάτζεντ των 30 εκατομμυρίων της Φενέρ κι ας συνέχιζε μ’ αυτό των 11 εκατομ. του Παναθηναϊκού.