Λερναία Ύδρα

Το πόσο καλά δομημένη είναι η ομάδα του Ολυμπιακού, φαίνεται όταν μπορεί και ξεπερνάει δυσκολίες και μετατρέπεται σε ..Λερναία Ύδρα.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός είναι κερδισμένος σε πολλούς άλλους τομείς, πέρα από τη διατήρηση του αήττητου του.
Γιατί όσο κι αν οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα, οι τιμωρίες ξαφνιάζουν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν αναγκασμένος να λύσει σπαζοκεφαλιές με τις ξαφνικές απουσίες των Πρίντεζη, Μπέγκιτς.
Το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση, αφού δόθηκε η ευκαιρία τους νεαρούς Αγραβάνη και Καβαδά να κολυμπήσουν στα βαθιά. Ιδιαίτερα ο νεοφερμένος Βασίλης θα θυμάται για πάντα αυτό τον αγώνα, τον πρώτο του στην ευρωλίγκα με τον πρωταθλητή Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακός έχει πείσει για τον αλτρουισμό που διαθέτει και μπορεί σε κάθε αγώνα να προσαρμόζεται ανάλογα, χωρίς να θεωρείται προβλέψιμος. Την απουσία του Πρίντεζη ήρθε να την καλύψει με τον καλύτερο τρόπο ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος έπαιξε και σαν αντι-Λοτζέστικ. Αυτός χάλασε τα σχέδια του Πέσιτς, καθώς θα περίμενε τον Λοτζέστικ να παίρνει περισσότερες επιθέσεις. Όσο για τα πλάνα του στον περιορισμό του Βασίλη Σπανούλη, αυτά πήγαν περίπατο, γιατί απλούστατα ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» ήταν για μία ακόμη φορά ασταμάτητος.
Σ΄ έναν αγώνα διαφήμιση για τον μπάσκετ και την ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έχτισε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του, δοκίμασε καινούργια πράγματα και η χημεία του εμπλουτίζεται με περισσότερα συστατικά.
Πήρε και μία γεύση από την όλη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο «Audi Dome” και σίγουρα ο παρών Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα τη ζήλεψε..
ΥΓ1. Είναι κρίμα αυτή η ελκυστική ομάδα να πληρώνει κάθε τόσο ένα σωρό πρόστιμα για την ανοησία ορισμένων και να αναγκάζεται να παίζει μπροστά σε άδειες εξέδρες. Η ευρωλίγκα μπορεί να θεωρείται σκληρή για τις αποφάσεις της, αλλά είχε προειδοποιήσει από πέρυσι για αυστηρές τιμωρίες προκειμένου να προφυλάξει το προϊόν της. Στο χέρι των «αιωνίων» είναι  να παίξουν με τους όρους της ευρωλίγκας και όχι με τις συνήθειες που μεταφέρουν στα γήπεδα όλοι αυτοί οι ανόητοι με τα λέιζερ και τα συναμαρτούμενα. Μόνο ζημιά κάνουν, μόνο απέχθεια προκαλούν ακόμη και στους ίδιους τους παίκτες και σε τελική ανάλυση δεν τους χρειάζονται.  Ή μήπως νομίζουν ότι χωρίς αυτούς ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός δεν μπορούν να νικήσουν. Το έχουν αποδείξει.
ΥΓ2. Σχήμα οξύμωρο να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με τιμωρία ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και από την άλλη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να διαφημίζουν δελεαστικά πακέτα εισιτηρίων για τους αγώνες τους. Ποιος και γιατί ν’ αγοράσει, όση καλή διάθεση κι αν έχει σε εποχές κρίσης, όταν ξέρει ότι είναι πεταμένα λεφτά. Εκτός κι αν η «καμπάνια» δεν στοχεύει τους πραγματικούς φιλάθλους, που θέλουν να δουν οποιονδήποτε αγώνα και όχι μόνο τα μεγάλα παιχνίδια όπως τα καλόπαιδα, για να ασχολούνται  οι μεν με τους «βάζελους» και οι δε με τους «γαύρους».