Χορεύοντας πεντοζάλη!

Ο ΑΓΟΡ έπιασε τον Άρη από το λαιμό και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα επί 30 ολόκληρα λεπτά. Αν μάλιστα δεν σεβόταν το όνομα και την ιστορία του αντιπάλου, η νίκη που πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέθυμνο, θα είχε αποκτήσει... ιστορικές διαστάσεις και δεν θα περιοριζόταν στο, εμφατικό πάντως, 68-50.

Η απουσία του τραυματία ΤζέιΚόβαν Μπράουν δεν πτόησε στο ελάχιστο το Ρέθυμνο, που έκανε τις προθέσεις του σαφείς από το ξεκίνημα. Μόλις στο 6' είχε δημιουργήσει διψήφια διαφορά (14-4), την οποία έκτοτε φρόντιζε να διευρύνει διαρκώς. Με έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Ούρος Ντούβνιακ, να σέρνει το χορό και τον Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ να συμπαρίσταται επάξια, η κρητική ομάδα κατάφερνε το ένα χτύπημα μετά το άλλο στον Άρη, που ήταν πολύ άστοχος (14/44 εντός πεδιάς) και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει.

Στο 30' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 60-31 και απείλησαν τον Άρη με ιστορικών διαστάσεων συντριβή, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησαν φρένο. Βρήκαν λοιπόν ευκαιρία οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης να συμμαζέψουν λίγο την κατάσταση και να περιορίσουν την ήττα τους σε αξιοπρεπή, με βάση την εικόνα που είχε ο αγώνας, έκταση. Με τον Άρη αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Βεργίνης, δίχως να μπορέσει στο ντεμπούτο του να προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 43-22, 60-31, 68-50

Ρέθυμνο (Κουφός): Καλλινικίδης 2, Ουάιτ, Αγγελόπουλος 5 (1), Τσαρουχάς, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 19 (3), Κόμματος 6 (2), Κάρτερ 14 (1), Λάτοβιτς 11 (3), Πέτγουεϊ 7 (1), Δουλγεράκης, Σιζόπουλος 2.

Άρης (Αλεξανδρής): Πάσαλιτς 10 (2), Πελεκάνος 10, Ασημακόπουλος 9 (1), Καραποστόλου 2, Χαρίσης, Μποχωρίδης 8, Σαρικόπουλος 7, Βεργίνης 2, Δήμας 2, Τσακαλέρης.