Οι παίκτες τι φταίνε;

Όταν η ευρωλίγκα, η καθ’ ύλην αρμόδια για τον αγώνα Γαλατασαράϊ  - Ερ. Αστέρα, κρατάει τόσες μέρες στάση αναμονής, χωρίς να έχει αποφασίσει κάτι σχετικά με το τραγικό συμβάν στην Κωνσταντινούπολη, εδώ – μέσω του διαδικτύου και του οπαδικού Τύπου  κυρίως – οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται για τη στάση του ΕΣΑΚΕ και του ΠΑΟΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού.

Να κρατηθεί δηλαδή ενός λεπτού σιγή πριν από το τζάμπολ του Κυραιακάτικου αγώνα στο ΣΕΦ για το θάνατο του νεαρού Σέρβου οπαδού.
Καταρχάς, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε πάρει απόφαση, ώστε να απευθυνθεί στον ΕΣΑΚΕ. Αυτό φυσικά δεν ερμηνεύεται με αργά αντανακλαστικά από την πλευρά της. Έκρινε – και καλά έκανε- ότι δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί σ’ ένα τόσο λεπτό θέμα που ενδεχομένως να έκρυβε και άλλες παραμέτρους.
 Άλλωστε αδελφοποιημένοι είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερ. Αστέρα και όχι οι ομάδες. Η απαίτηση για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, ήταν απαίτηση των οργανωμένων του Ολυμπιακού και για την εκπλήρωσή της πίεσαν (με την εμφάνισή τους στο γήπεδο) τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους οι διοικούντες ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον ΕΣΑΚΕ, που με τη σειρά του πέταξε το μπαλάκι στον ΠΑΟΚ. Ορθώς έπραξε και ο «Δικέφαλος» που με την άρνησή του, δεν θέλησε να ταυτιστεί με όλη αυτή την ιστορία.
Όταν ή ίδια η ευρωλίγκα περιμένει το πόρισμα από τις έρευνες της Τουρκικής Αστυνομίας, όπως διατυπώθηκε στην ανακοίνωσή της, για να πάρει κάποια απόφαση, ποιος ο λόγος να πάρει θέση η ελληνική λίγκα. Με την ίδια λογική, τέτοια ευαισθησία πρέπει να επιδεικνύεται συνέχεια και σε άλλες περιπτώσεις. Γιατί αν ο νεκρός ήταν Τούρκος ή άλλης εθνικότητας, δεν θα υπήρχε αυτός ο ξεσηκωμός, με μεγάλη δόση υποκρισίας και οπαδικών αντιπαραθέσεων.  
Στο κάτω – κάτω οι οπαδοί του Ολυμπιακού τίμησαν τη μνήμη του άτυχου νεαρού από την εξέδρα με τη σιγή τους στο πρώτο τάιμ άουτ. Αλήθεια, την ομάδα του Ολυμπιακού που θα ταξιδεύσει προσεχώς δύο φορές στην Τουρκία, ή και την ομάδα του ΠΑΟΚ που μετέχει στο Eurocup, τις σκέφθηκαν όλοι αυτοί οι θερμόαιμοι για το κλίμα που θα αντιμετωπίσουν;. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αθλητισμός με ψυχραιμία πρέπει να σβήνει και όχι να ανάβει φωτιές.  
ΥΓ. Οι οργανωμένοι με κάθε αφορμή μπορεί να θέλουν να επιβεβαιώνουν τη δύναμη και την επιρροή τους στις ομάδες τους, αλλά δεν εκπροσωπούν και το σύνολο των φίλων και οπαδών των ομάδων.