Το ντεμπούτο της Κωστάκη στο WNBA!

kosta

Πριν από 15 ακριβώς χρόνια, η Αναστασία Κωστάκη συστηνόταν στο γυναικείο ΝΒΑ πραγματοποιώντας την πρώτη της εμφάνιση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ήταν 21 Μαΐου 2006 όταν μία από τις καλύτερες γκαρντ που ανέδειξε το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, πραγματοποιούσε το «American Dream» με την παρουσία της στο WNBA.

Η Αναστασία Κωστάκη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που είχε πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των Χιούστον Κόμετς πριν από 15 χρόνια, ενώ έμελλε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σίλβερ Σταρς.

Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο «Toyota Center» του Χιούστον με την ίδια να έρχεται από τον πάγκο και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Συγκεκριμένα σε 17:12 λεπτά συμμετοχής είχε 10 πόντους με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Συμπαίκτριες της Κωστάκη ήταν οι Σέριλ Σουπς και Τίνα Τόμπσον, δύο από τις καλύτερες μπασκετμπολίστριες που έχουν αγωνιστεί στο WNBA. Εκείνη τη σεζόν η Ελληνίδα γκαρντ είχε αγωνιστεί σε 32 ματς με 2,1 πόντους κατά μέσο όρο (44% στα δίποντα, 20% στα τρίποντα, 72% στις βολές), 0,8 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ ανά 8,2 λεπτά συμμετοχής.