Το unfair του Κακιούζη

aek2001 retro

Ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας δεν τήρησε το Σάββατο ο Μιχάλης Κακιούζης, που αγνόησε επιδεικτικά τον Ντράγκαν Σάκοτα και τον Άγγελο Κορωνιό, παρότι μαζί τους έχει πανηγυρίσει στο παρελθόν τίτλους. Και δηλώνει και ΑΕΚτσής...

Υποχρεωμένος δεν ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης ούτε να χαιρετήσει ούτε να μιλήσει ούτε να ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο με κανέναν στην ΑΕΚ. Κι ας δήλωνε κάποτε όπου στεκόταν και βρισκόταν, καυχώμενος μάλιστα, ότι είναι ΑΕΚτσής από τα γενοφάσκια του. Κι ας σύγκρινε τον εαυτό του σε... ΑΕΚοφροσύνη με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Κι ας ήταν ο μόνος που το έκανε, παρότι μαζί του έπαιζαν παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα κι αυτοί να δηλώνουν "ΑΕΚάρες", όπως ο Χατζής, ο Ντικούδης, ο Ζήσης κι ο Μπουρούσης, αλλά δεν το έκαναν γιατί προτιμούσαν τις πράξεις.

Όμως το savoir vivre επέβαλλε πριν από το τζάμπολ του αγώνα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο να πάει ο Κακιούζης στον πάγκο της ΑΕΚ και να χαιρετήσει ιδιαιτέρως τον Ντράγκαν Σάκοτα και τον Άγγελο Κορωνιό. Κανέναν άλλον. Μόνον αυτούς τους δύο. Με τον Σάκοτα προπονητή κατέκτησε το μοναδικό εν Ελλάδι πρωτάθλημα της καριέρας του. Με τον Κορωνιό συμπαίκτη σήκωσε στη Λοζάνη την κούπα του Κυπέλλου Σαπόρτα, επίσης μοναδική διάκριση στην καριέρα του. Αν ήταν τόσο ΑΕΚτσής, όσο κάποτε δήλωνε, θα χαιρόταν που η ΑΕΚ επέστρεψε στην Α1 έχοντας στις τάξεις της ανθρώπους, με τους οποίους και ο ίδιος είχε ζήσει κάποτε μεγάλες στιγμές. Και θα το έδειχνε. Όπως το δείχνουν τόσοι και τόσοι αθλητές σε όλο τον κόσμο όταν βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση. Όμως ο Μιχάλης τούς αγνόησε επιδεικτικά. Δεν γύρισε καν να τους κοιτάξει.

Ίσως επειδή ξεχνά γρήγορα...