Αποχαιρέτησε το Eurobasket η Εθνική Γυναικών

231111 1

Η Εθνική Γυναικών κυνηγούσε ένα θαύμα κόντρα στην Ιταλία μετά το αρχικό 0/2 το οποίο και δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει. Αν και επέστρεψε από το -21, γνώρισε νέα ήττα από την Ιταλία με 77-67 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Ακόμη και πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Ιταλία, τα κορίτσια της Εθνικής μας γνώριζαν ότι είχαν ολόκληρο βουνό να ανέβουν προκειμένου να συνεχίσουν στο Eurobasket. Η νίκη απέναντι στην «σκουάντρα ατζούρα» δεν ήταν αρκετή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού έψαχνε και διαφορά 15 πόντων.

Εκ των πραγμάτων ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, τα οποία έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στις αρχές της 3ης περιόδου όταν η Εθνική μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21 πόντους διαφορά (45-24)! Ουσιαστικά δεν λειτουργούσε τίποτα για την «γαλανόλευκη» αφού οι Ιταλίδες είχαν μετατρέψει το πρώτο μισό του αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η συνέχεια θα αποτελούσε... τυπική διαδικασία, τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού όχι μόνο δεν παράτησαν το ματς, αλλά αποδείχθηκαν πολύ σκληρά για να «πεθάνουν» στο παρκέ του Pabellon Municipal Fuente de San Luis.

Με την Σταμολάμπρου να... παίρνει φωτιά η Εθνική μας πραγματοποίησε επιμέρους 21-5 και μείωσε στους πόντους (50-45) λίγο μετά τα μέσα της 3ης περιόδου! Όμως κάποιες βιαστικές επιλογές στοίχισαν στην Εθνική προκειμένου να μειώσει περισσότερο, με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο στο -11 (58-47). Και πάλι. Η γαλανόλευκη δεν τα παράτησε και με συνεχόμενη αντεπίθεση κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα με 64-63 στο 34'!

Ουσιαστικά το επιμέρους της Εθνικής ήταν 40-18 (!!!) από τη στιγμή που βρέθηκε στο -21 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά ήταν αργά, ενώ παράλληλα τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα κουρασμένα με αποτέλεσμα να γείρει η πλάστιγγα στη μεριά των Ιταλίδων για το 77-67.

Η Σταμολάμπρου είχε 23 πόντους με 4/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 6/8 βολές, ενώ από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Σπανού και Μποσγανά.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-24, 58-47, 77-67