• FIBA
  • Posted

Β' όμιλος: Πρωτιά για την Αργεντινή

image 2 1 10

Με τον Φακούντο Καμπάτσο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, η Αργεντινή επικράτησε της Ρωσία με 69-61 και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου της. Πρόκριση και για τους Ρώσους.

Από τη στιγμή που Αργεντινή και Ρωσία είχαν εξασφαλίσει τη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την 2η αγωνιστικής της διοργάνωσης, το μεγάλο ερώτημα πριν από το τζάμπολ του ντέρμπι κορυφής στη Wuhan, είχε να κάνει με το ποια ομάδα θα είχε 3-0 ρεκόρ στην επόμενη φάση και ποια 2-1. Τελικά οι «γκαούτσος» ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και αυτό χάρη στον Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος πήρε τη... μπάλα στα δύσκολα και φρόντισε να «καθαρίσει» με την πρωτιά του ομίλου.

Ο πλέι μέικερ της Αργεντινής τελείωσε το ματς με 21 πόντους έχοντας 4/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/9 βολές, 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 32 λεπτά. Οι Λουίς Σκόλα (13π., 8ριμπ.) και Μάρκος Ντέλια (13π., 5/6 σουτ) ήταν εκείνοι που τον ακολούθησαν σε απόδοση αν και ο Καμπάτσο ήταν εκείνος που με τέσσερις σερί πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα και ένα κρίσιμο κλέψιμο «υπέγραψε» τη νίκη της ομάδας του. Για τη Ρωσία ο Αντρέι Ζούμπκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Νικίτα Κουρμπάνοφ πρόσθεσε άλλους 13 πόντους με 5/7 σουτ.

Η Ρωσία ήταν η ομάδα που... αιφνιδίασε τους Αργεντίνους στην πρώτη περίοδο έχοντας προηγηθεί και με 8 πόντους διαφορά (17-9) ύστερα από επιμέρους 12-2! Οι Ζούμπκοφ και Αντόνοφ ήταν εκείνοι που έκαναν την διαφορά σε εκείνο το σημείο για την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς πριν κλείσει η πρώτη περίοδος (17-12) με τρίποντο του Καμπάτσο. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτό το τρίποντο έμελλε να δώσει φτερά στους «γκαούτσος» οι οποίοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και απάντησαν με δικό τους σερί 18-0! Απλούστατα το 17-9 του 9' έγινε... 17-27 στα μέσα της δεύτερης περιόδου.Οι Σκόλα και Λαπροβίτολα είχαν αναλάβει δράση για την ομάδα της Αργεντινής, η οποία και πήρε ολοκληρωτικά τα ηνία και το μομέντουμ στο ματς (28-39 στο 18').

Στη συνέχεια η Ρωσία μπόρεσε να ισορροπήσει το ματς χάρη στην άμυνα της. Μπορεί στην 3η περίοδο το ματς να μην είχε μεγάλες διαφορές σε σχέση με το ημίχρονο και τους Αργεντίνους να φτάνουν στο +13 (40-53). Όμως στο πρώτο μισό του 4ου και τελευταίου δεκαλέπτου οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ένα νέο σερί 11-0 και έφεραν το ματς στο καλάθι (51-53 στο 35'). Έκτοτε το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και έφτασε στο σημείο να κριθεί στους τέσσερις πόντους και το καθοριστικό κλέψιμο του Φακούντο Καμπάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 33-39, 40-53, 61-69

 

Κορέα - Νιγηρία 66-108

Κορέα - Νιγηρία 66-108 (vid)

Η Νιγηρία έστω και αργοπορημένα στο τουρνουά ξεδίπλωσε μέρος της ποιότητα της και διέλυσε την Κορεά με 66-108. Η ομάδα από την Αφριή έκανε περίπατο κόντρα στην Κορέα την οποία διέλυσε με 66-108. Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μόλις για ένα δεκάλεπτο αφού στη συνέχεια η Νιγηρία ξεδίπλωσε το ταλέντο και την ποιότητά της στο παρκέ και επικράτησε εύκολα. Μπορεί η αφρικανική ομάδα να ξεκίνησε το τουρνουά με στόχο την παρουσία στη φάση των «16», αλλά κατάφεραν να κρύψουν την απογοήτευσή τους κόντρα στους Ασιάτες. Με καλή άμυνα και πολλά καλάθα στον αιφνιδιασμό η Νιγηρία επικράτησε εύκολα και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα με τη διαφορά σε μόνιμη ανοδική πορεία.