Έγραψε ιστορία ο Ντε Κολό και πέρασε τον Σπανούλη στο PIR της EuroLeague

de coo

Ο Νάντο Ντε Κολό έχει πλέον το καλύτερο PIR στην ιστορία της EuroLeague καθώς στο παιχνίδι της Φενέρ με τη Μονακό κατάφερε να προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Πριν από την αναμέτρηση στην Πόλη μεταξύ της Φενέρ και της Μονακό όπου η τουρκική ομάδα έφτασε στην τελική επικράτηση με 96-86, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 4.170 βαθμούς στο σύνολο όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης και ήθελε 13 βαθμούς για να φτάσει τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του με 4.183 και 14 για να τον προσπεράσει ώστε να στρογγυλοκαθίσει μόνος του στην κορυφή.

Όπερ και εγένετο! Ο Γάλλος γκαρντ, στην 237η συμμετοχή του στην EuroLeague συγκέντρωσε 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και πλέον απολαμβάνει την μοναξιά της πρώτης θέσης με 4.184 βαθμούς! Μάλιστα έχει και το καλύτερο μέσο όρο με 17,65 μονάδες ανά παιχνίδι, ενώ ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού έκλεισε την καριέρα του με 11,68 μονάδες κατά μέσο όρο έχοντας και 121 παιχνίδια περισσότερα.

Ο μοναδικός εν ενεργεία που ακολουθεί και... απειλεί τον Βασίλη Σπανούλη είναι ο Παούλιους Γιανκούνας ο οποίος έχει 4.009 μονάδες.