Δεν μπορεί να χάσει τρεις φορές

παο πανηγ KON TOS
Θεωρώ αδύνατο να κάνει ο Παναθηναϊκός τρεις ήττες από την Λαμποραλ Κούτσα - παρά το μειονέκτημα έδρας που έχει - και η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, θα βρεθεί για μία ακόμη φορά σε φαιναλ φόρ.

  Βέβαια τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν κατακτάται στον αθλητισμό χωρίς καρδιά, πάθος, πίστη και ταλέντο. Η δυναμικότητα της σημερινής Λαμποραλ έχει καταγραφεί με την μεγάλη πορεία που έκανε στον όμιλο «φωτιά», όπου και κατάκτησε την 2η θέση αποκτώντας και το πλεονέκτημα της έδρας. Είναι μία σοβαρή ομάδα που όταν παίζει - ιδιαίτερα στην έδρα της - μεταμορφώνεται προς το καλύτερο - έχοντας κάθε φορά την συμπαράσταση χιλιάδων Βάσκων φίλων της στην  Fernando Buesa Arena (15.400 θέσεων )                                                                                                                           
Παίζει μοντέρνο μπάσκετ, πιέζει πολύ καλά στην άμυνα, δεν αφήνει την κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου, τρέχει την αντίπαλη ομάδα και βγαίνει πολλές φορές στον αιφνιδιασμό.                                                                             
Μειονέκτημα της είναι ότι κάνει εύκολα το λάθος και δεν έχει πολύ μεγάλη δύναμη μέσα στο καλάθι .                                                                                                          
Οι παίκτες που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα είναι ο Μπουρούσης (πιστεύω ότι είναι ο κορυφαίος της), ο  Αμερικανός Τζέιμς, ο Λετονός Μπερτανς, το βαρόμετρο της ομάδας ο Σλοβένος Μπλαζιτς και ο Σενγέλια με Γεωργιανό διαβατήριο.

Ο Κροάτης προπονητής της, ο Περασοβιτς, πιστεύει πολύ στην αμυντική φιλοσοφία του μπάσκετ. Η αρχή είναι  το ήμισυ του παντός και δίνω πολύ μεγάλη βαρύτητα στο 1ο παιχνίδι στην Βιτόρια στις 13/4/2016.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα καλή ομάδα από τις κορυφαίες της Ευρώπης και είμαι σίγουρος  ότι στα δύσκολα δείχνει ΠΑΝΤΑ το πολύ καλό αγωνιστικό της πρόσωπο!  Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο μεγάλος αυτός πρωταγωνιστής θα γίνει  για μία ακόμη φορά ο 6ος παίκτης της ομάδας στους αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην τελική φάση των «οκτώ», βρίσκονται δύο σπουδαίοι Έλληνες προπονητές ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Eάν ήθελα να διακινδυνεύσω προγνωστικά για το φαιναλ φόρ του Μονάχου, προσωπικά  βλέπω την  ΤΣΣΚΑ (φαβορί)  με τον Ερυθρό Αστέρα, τον Παναθηναϊκό (είναι πολύ καλύτερος) από  την Λαμποράλ, την Κουμπάν (λόγω πλεονεκτήματος έδρας) από την Μπαρτσελόνα, και αμφίρροπη εξέλιξη μεταξύ Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ με μικρό  προβάδισμα της  Φενερμπαχτσέ του Ζ. Ομπράντοβιτς.