Ανταλλαγή με Τάιους!

Οι Ιταλοί δεν επιμένουν άδικα ότι ο Ντέργουιν Κίτσεν πηγαίνει στην Καντού. Διότι υπάρχει... καπνός. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως το συζητά ακόμα, αρκεί να πάρει ανταλλάγματα. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε από την ιταλική ομάδα τον σέντερ Άλεξ Τάιους! Πράγμα που επίσης σημαίνει ότι οι "πράσινοι" αναζητούν ψηλό μετά τον τραυματισμό του Σχορτσανίτη...

Το σίριαλ με τον Ντέργουιν Κίτσεν και την Καντού έχει εξελιχθεί πλέον σε... σαπουνόπερα. Εκεί που νομίζεις ότι έχει τελειώσει, βγαίνει μια ιταλική ιστοσελίδα και γράφει ότι ο Αμερικανός είναι έτοιμος να υπογράψει στην Καντού, με αποτέλεσμα να αρχίζει ξανά το ψάξιμο. Τελευταίο δημοσίευμα ήταν αυτό του sportando.net, που έγραψε το απόγευμα της Δευτέρας ότι η Καντού άκουσε το "ναι" από τον Παναθηναϊκό και ο Κίτσεν είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει σε αυτήν! Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...

Ο Παναθηναϊκός πράγματι συζήτησε με την Καντού το ενδεχόμενο να της παραχωρήσει ως δανεικό τον Κίτσεν. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν συμφωνήσει, όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης ζήτησε την τελευταία στιγμή να μη φύγει ο παίκτης, έχοντας ανησυχήσει από τους συνεχόμενους τραυματισμούς και θέλοντας να έχει εναλλακτικές επιλογές για τις περιπτώσεις που παρατηρούνται κενά στο ρόστερ.

Ανταλλαγή με Τάιους!

Παρ' όλα η Καντού επέμεινε και τότε οι "πράσινοι" είχαν την ιδέα να προτείνουν ανταλλαγή του Κίτσεν με τον σέντερ Άλεξ Τάιους (25, 2.03)! Λέγεται πως η Καντού αρνήθηκε, γι' αυτό ο Κίτσεν παραμένει ακόμα στον Παναθηναϊκό. Όμως αυτή η κίνηση των "πρασίνων" φανερώνει δύο πράγματα:

1) Δίνουν τον Κίτσεν, αλλά όχι τσάμπα. Μπορεί ο Πεδουλάκης να θέλει να έχει εναλλακτικές, αλλά αν δοθούν ανταλλάγματα, τότε ο Αμερικανός μπορεί να φύγει. Και φαίνεται πως οι συζητήσεις με την Καντού "κολλούν" εκεί ακριβώς. Στα ανταλλάγματα, καθώς οι Ιταλοί δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε μπάι άουτ.

2) Ψάχνουν για ψηλό. Ο τραυματισμός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, μπορεί και για δύο μήνες ή περισσότερο. Θα χάσει αρκετά παιχνίδια του Top 16 και καθώς το κομμάτι αυτό της σεζόν είναι κρίσιμο, ο Πεδουλάκης θα ήθελε έναν παίκτη για να αναπληρώσει το κενό του.

Ο Τάιους, που έχει και ιταλικό διαβατήριο, υπήρξε διάδοχος του Γιοακίμ Νοά και συμπαίκτης του Νικ Καλάθη στο φημισμένο κολέγιο της Φλόριντα. Ως μαθητής του Μπίλι Ντόνοβαν αποκλείεται να μην έχει μάθει σωστά το μπάσκετ και η παρουσία του στη δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη (πέρυσι αγωνίστηκε στη Μακάμπι Ασντότ του Ισραήλ) το αποδεικνύει. Με μέσους όρους κοντά στους 9 πόντους και τα 4 ριμπάουντ σε Ιταλία και Ευρωλίγκα, δεν έχει βγάλει ακριβώς μάτια, αλλά ούτε ήταν και για πέταμα. Με αυτά ως δεδομένα θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική εναλλακτική του Σόφο λύση στους αγώνες της Ευρωλίγκας, άλλωστε αν ερχόταν, μόνο εκεί θα έπαιζε. Επί της ουσίας δηλαδή θα έπαιρνε τη θέση που προορίζεται για τον Κίτσεν, όταν ενσωματωθεί ο Καπόνο. Μόνο στην Ευρωλίγκα.

Όμως η Καντού φαίνεται πως επίσης τον θεωρεί χρήσιμο και δεν τον αφήνει να φύγει. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Παναθηναϊκός να αναζητήσει άλλες λύσεις τέτοιου είδους στην αγορά για να καλύψει το κενό του Σχορτσανίτη, με διαπραγματευτικό όπλο πάντα τον Κίτσεν. Εκτός εάν η Καντού ενδώσει τελικά...