Μακριά από τη Ρεάλ

Ο αγώνας που δίνει ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη το βράδυ στην παγωμένη Μόσχα με αντίπαλο την Κίμκι (19.00-ΕΤ1), τελευταίος για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, έχει ένα και μόνο διακύβευμα: να μην πάρουν μαζί τους οι "πράσινοι" στον όμιλο του Top 16 τη Ρεάλ. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν νικήσουν την Κίμκι. Ο Γάιος Σκορδίλης, όμως, δεν ενδιαφέρεται για τέτοιους υπολογισμούς: "Δεν επιλέγουμε αντιπάλους. Πάμε μόνο για τη νίκη", λέει.

Καθώς ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι ήδη δεδομένα όσον αφορά τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στο Top 16 και δεν εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα του με την Κίμκι. Ό,τι κι αν κάνει στη Μόσχα το βράδυ της Πέμπτης δηλαδή:
α) Θα τοποθετηθεί στον πρώτο από τους δύο ομίλους της επόμενης φάσης (Group E, όπως τον έχει ονομάσει η Ευρωλίγκα)
β) Θα έχει οπωσδήποτε αντίπαλο την Εφές Αναντολού, που θα τερματίσει στην τρίτη θέση του Γ' ομίλου
γ) Θα πάρει επίσης και αναλόγως των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής μία ομάδα από καθένα εκ των παρακάτω ζευγαριών: Ζαλγκίρις ή Ολυμπιακός, Μακάμπι ή Μάλαγα, Μπαρτσελόνα ή ΤΣΣΚΑ, Άλμπα ή Σιένα, καθώς επίσης και μία εκ των Μπάμπεργκ, Παρτιζάν ή Λιέτουβος Ρίτας.

Στην πραγματικότητα ένα μόνο πράγμα εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό. Αν στον όμιλο που θα σχηματιστεί στο Top 16 και ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα είναι φωτιά, θα πάρει μαζί του και τη Ρεάλ. Αν δεν θέλει να την πάρει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Κίμκι. Σε αυτή την περίπτωση, θα βγει πρώτος και η Ρεάλ δεύτερη, οπότε θα πάει στον άλλο όμιλο και θα αφήσει στον όμιλο του Παναθηναϊκού είτε τη Φενερμπαχτσέ (αν νικήσει την Καντού) είτε την Κίμκι. Αν όμως το "τριφύλλι" χάσει από τους Ρώσους, τότε θα βγει τρίτο και θα πάρει μαζί του και τη Ρεάλ, που θα τερματίσει πρώτη.

"Δεν διαλέγουμε αντιπάλους"

Όλα αυτά πάντως ουδόλως απασχολούν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πήγαν στη Μόσχα (με εξαίρεση τον τραυματία Ούκιτς και τον νεοφερμένο Καπόνο, που έμειναν στην Αθήνα) για να νικήσουν.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία και παίζει για τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο", εξηγεί ο Γάιος Σκορδίλης. "Αυτό θα κάνει και τώρα. Θέλουμε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα, θέλουμε τη νίκη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Δεν επιλέγουμε αντιπάλους… Ό,τι κι αν γίνει εμείς πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να δούμε την ομάδα μας, γνωρίζοντας ότι η Χίμκι είναι ένας δυνατός αντίπαλος, μια καλή ομάδα. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι στον πρώτο γύρο μας νίκησε στο ΟΑΚΑ. Είδαμε τα λάθη που κάναμε σε εκείνον τον αγώνα, οι προπονητές μας έδειξαν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε και επιπλέον έχουμε βελτιωθεί συνολικά ως ομάδα. Παίζουμε καλύτερα στην άμυνα και στην επίθεση, έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κυνηγάμε κάθε μπάλα και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα".