Κλειστόν λόγω τηλεοπτικών!

Με ψήφους 11 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει αυτο το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος; Η αδυναμία υπογραφής ενός τηλεοπτικού συμβολαίου με ικανοποιητικούς όρους.

Μοναδικοί απόντες από την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν ο ΚΑΟΔ και ο Κολοσσός, αμφότεροι ωστόσο ψήφισαν (τηλεφωνικώς ο πρώτος και με επιστολή ο δεύτερος) υπέρ της αναβολής. Σημαντική πάντως κρίθηκε από αρκετά μέλη η παρουσία τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού. Ο μεν Ολυμπιακός τάχθηκε (μαζί με την Καβάλα) υπέρ του να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα με το αιτιολογικό ότι το λοκ άουτ δεν είναι το ενδεδειγμένο μέσο πίεσης σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία και πλήττει το κύρος και την εικόνα του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ψήφισε λευκό.

Η πλειοψηφία έκρινε πως με την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα ασκηθεί πίεση κυρίως προς την Πολιτεία ώστε να ενεργοποιηθεί περαιτέρω και να επιφυλάξει καλύτερη μεταχείριση στο επαγγελματικό μπάσκετ, πράγμα που συνιστά και το μεγάλο παράπονο των ΚΑΕ, όπωε φαίνεται και από τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά το τέλος του Δ.Σ. ο Γιώργος Χαλβατζάκης.

"Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με την δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
 
Η τελευταία πρόταση της ΕΡΤ ανέρχεται μαζί με τον τηλεοπτικό χρόνο που παρέχει γύρω στα 1,7 εκ. Ευρώ για το πακέτο των 12 ομάδων, ενώ φέρεται να έχει διαμηνύσει στην ειδική επιτροπή για τα τηλεοπτικά του ΕΣΑΚΕ ότι μπορεί να διαθέσει ένα ποσό 3,3 εκ. Ευρώ, που θα περιλαμβάνει όμως και τα χρήματα που πρέπει να πάρουν και οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.