Το πρωτάθλημα αρχίζει!

Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε 3,5 ώρες το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την άρση του λοκ άουτ, πράγμα πουσημαίνει ότι το πρωτάθλημα της Α1 αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Το νερό που έβαλαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο κρασί τους ήταν το κλειδί της συμφωνίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, "η τελική συμφωνία για τις 12 ομάδες πλησιάζει την περσινή και φτάνει σε ποσοστό 50-50 σε σχέση με τα χρήματα που θα πάρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 3,5 εκ. Ευρώ που προσφέρει η ΕΡΤ και για τις 14 ομάδες (μαζί με τον διαφημιστικό χρόνο), τα 1,75 εκ. θα διανεμηθούν με τρόπο που θα αποφασιστεί αργότερα στις 12 ομάδες και τα 1,75 εκ. θα πάνε στα ταμεία των δύο "αιωνίων".

Επειδή όμως οι δύο τελευταίοι πρέπει κανονικά να λάβουν γύρω στα 2,2εκ. Ευρώ και οι δύο μαζί βάσει της συμφωνίας τους με τη διαφημιστική εταιρεία TAF, θα πρέπει κατ' ουσίαν να υπαναχωρήσουν από τις συμβάσεις τους. Για το λόγο αυτό κλήθηκε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κώστας Ντέρης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα αυτής της μείωσης σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Και οι τελευταίοι όλα δείχνουν πως θα την αποδεχθούν και δεν θα δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα.

"Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξή του το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ.