Όταν οι Αγγελόπουλοι ανανέωνουν... πρόωρα τα συμβόλαια

 

aggelopouloi

Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσαν μία ντουζίνα με πρόωρες ανανεώσεις με τον Σάσα Βεζένκοβ! Ποιες ειναι όλες οι υπόλοιπες... 

 Πρώτα οι υπογραφές. Και μετά η απαραίτητη φωτογραφία. Από τη μία μεριά, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Και από την άλλη, κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που μόλις έχει επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους».

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού έχουν αποδείξει ότι λατρεύουν τη συνήθεια των πρόωρων ανανεώσεων, με αυτή που επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοβ να είναι η 12η. Και ας έχει πλέον ο Βούλγαρος φόργουορντ διπλή παρουσία στη λίστα.

Άντριαν Ζίζιτς (2007)

Ο Κροάτης σέντερ ήταν ο πρώτος που υπέγραψε πρόωρη ανανέωση στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Τότε η συμφωνία ήταν για τρία χρόνια (μέχρι το 2010), ωστόσο Ζίζιτς όχι μόνο την εξάντλησε, αλλά αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (2008)

Το συμβόλαιο του Παναγιώτη Βασιλόπουλο είχε διάρκεια μέχρι το 2009. Ένα χρόνο νωρίτερα, λίγο πριν από έναρξη της post season οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί μέχρι το 2012. Ήταν η εποχή που ο Βασιλόπουλος είχε αρκετούς μνηστήρες να τον περικυκλώνουν, στην αναζήτηση της υπογραφής του. Τελικά, την πήραν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, με τον διεθνή φόργουορντ, πάντως, να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς τα επόμενα χρόνια.

Βαγγέλης Μάντζαρης (2014)

Το 2014 ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο βασικός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού. Το συμβόλαιό του είχε ακόμη ένα χρόνο, ωστόσο η πρόταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του, έφερε την πρόωρη ανανέωση μέχρι το 2017.

Γιώργος Πρίντεζης (2014)

Ο προηγούμενος κάπτεν του Ολυμπιακού έχει τη δική του θέση σε αυτή τη λίστα. Όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τη EuroLeague στον περίφημο τελικό της Κωνσταντινούπολης με το δικό του καλάθι στη λήξη, είχε πάρει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2015. Όμως το 2014 ο Πρίντεζης υπέγραψε πρόωρη ανανέωση μέχρι το 2017.

Ματ Λοτζέσκι (2014)

Η τριπλέτα των ανανεώσεων μέσα στο 2014 έκλεισε με τον Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο είχε ενεργή συμφωνία μέχρι το 2015. Και οι εμφανίσεις του, σε συνδυασμό με το... φαρμακερό του σουτ έκαναν τους αδελφούς Αγγελόπουλους να φτάσουν σε πρόωρη επέκταση μέχρι το 2017, όταν και ο «Λότζο» αποχώρησε για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Νίκολα Μιλουτίνοφ (2017)

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να μπουν στη διαδικασία μία πρόωρης ανανέωσης. Ήταν κάτι λογικό, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, το συμβόλαιο του Σέρβου σέντερ είχε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο (2018). Και το νέο τον κρατούσε στον Ολυμπιακό μέχρι το 2020 και ενώ οι... σειρήνες του ΝΒΑ ηχούσαν δυνατά για τον «Μίλου».

Δημήτρης Αγραβάνης (2017)

Και ο φόργουορντ του Περιστερίου, πλέον, έχει τοποθετήσει το όνομά του σε αυτή τη λίστα. Το συμβόλαιο του Δημήτρη Αγραβάνη με τον Ολυμπιακό έληγε το 2018, όμως το 2017 υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Κώστας Παπανικολάου (2020)

Η επέκταση του νυν αρχηγού του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη σε μία σειρά που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια. Ο «Παπ» ανανέωσε μέχρι το 2023 με τον Ολυμπιακό, σε μία σχέση που βαστάει μέχρι σήμερα και με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι.

Σακιέλ ΜακΚίσικ (2021)

Η ώρα του «Σακ». Ήρθε ως επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα και σύντομα απέδειξε ότι διαθέτει αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Το 2021 και μετά από μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο ΜακΚίσικ ανανέωσε μέχρι το 2023.

Σάσα Βεζένκοφ (2021)

Η πρώτη φορά του Σάσα. Το 2021 οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προχώρησαν στην επέκταση της συμφωνίας με τον Βούλγαρο φόργουορντ, αλλάζοντας άρδην τους οικονομικούς όρους και τις δύο πλευρές να μένουν μαζί μέχρι το 2024. Ο Βεζένκοβ είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό το 2018.

Μουσταφά Φαλ (2022)

O Γάλλος... δεινόσαυρος είχε συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του, αλλά και το γεγονός ότι κόλλησε άψογα με την ομάδα και το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε τη διοίκηση της ομάδας να τον... δέσει για περισσότερα χρόνια. Ο Φαλ με ένα μήνυμά του στα ελληνικά επισημοποίησε την επέκταση μέχρι το 2025.