Η βραδιά που ο Πέρι πήρε... φωτιά! (vid)

peri 1

Ο Κέντρικ Πέρι θα είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και... ιδού το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του από πλευράς σκοραρίσματος...

Ο Αμερικανός point guard θα γίνει φέτος κάτοικος ΟΑΚΑ και μετά την «γεύση» από το EuroCup με τη φανέλα της Τσεντεβίτα, καλείται να... βουτήξει στα βαθιά νερά της EuroLeague.

Μετά την τετραετία του (2010-2014) στο πανεπιστήμιο Youngstown, ο Κέντρικ Πέρι αγωνίστηκε κατά σειρά σε Σίδνεϊ Κινγκς, Αϊόβα Γουλβς, Κόρμεντ, Κάρπος Σόκολι, Σζλολνόκι, Νίζνι, Μέγκα Μπέμαξ και πέρυσι στην Τσεντεβίτα.

Γυρίζουμε επτά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην Senior σεζόν του στους «Youngstown State Penguins» όπου έμελλε να πραγματοποιήσει και τα καλύτερα ματς της ζωής του όσον αφορά το σκοράρισμα. Τη σεζόν 2013-14 μέτρησε 22,3 πόντους και 4,7 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σε έξι ματς είχε 30+ πόντους.

Στις 4 Μαρτίου 2014 και δη στην αναμέτρηση με τους Oakland Golden Grizzlies, ο Πέρι έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους σε 45 λεπτά συμμετοχής! Συγκεκριμένα είχε μετρήσει σ' εκείνο το ματς 10/16 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 9/11 βολές, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Αντίστοιχα σε επαγγελματικό επίπεδο, το ρεκόρ του είναι οι 31 πόντοι σε ματς της Μέγκα Μπέμαξ με τον Ερυθρό Αστέρα τον Ιανουάριο του 2020.

Δείτε το ματς όπου ο Κέντρικ Πέρι (σ.σ. στο βίντεο με την κόκκινη φανέλα με το «3») είχε κάνει ρεκόρ με 35 πόντους.