Κι όμως μπορεί...

Άφησε μία πίκρα η ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη. Έφτασε τόσο κοντά στο «μπρέικ» και έχασε το ματς στις λεπτομέρειες από μία Μπαρτσελόνα που είχε την τύχη με το μέρος της . 

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος και μόνο από την όλη εμφάνισή του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αλλά δεν του αρκεί μόνο η προσπάθεια. Έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Έτσι όπως σχεδίασε το ματς, έτσι όπως απομυθοποίησε την Μπαρτσελόνα, δικαιούταν να πανηγυρίσει στο τέλος. Το ρυθμό του τον χάλασαν  κάπως ο Σάρας και ο Σάδα, που έδωσαν στους Καταλανούς  το «φιλί της ζωής».

Ωστόσο, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι έχει σημείο αναφοράς την άμυνά της και αυτή πρέπει να είναι οδηγός και στον αγώνα της Παρασκευής. Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να φέρει στα μέτρα του την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είναι ακτύπητη.

Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" έχουν την ικανότητα να κατεβάσουν το σκορ στους 65-70 πόντους, κάλλιστα μπορούν να διεκδικήσουν  τη νίκη. Με τη σημερινή απόδοσή τους το άγχος θα το έχει τώρα η Μπαρτσελόνα που είναι υποχρεωμένη να αποδείξει περισσότερα πράγματα μπροστά στο κοινό της. Γιατί απόψε, τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι να διαχειριστεί σωστά τα συναισθήματα. Να μην επηρεαστεί από τἦ χαμένη ευκαιρία, να μην παρασυρθεί από τα νεύρα για τη διαιτησία αλλά αντιθέτως η στεναχώρια και το αίσθημα της αδικίας να τον πεισμώσουν περισσότερο.