Ο.. "μικρός Φάνης" και ο Γκάλης

GALIS-SGOUROS

Στην  ολιγόλεπτη «παρθενική» εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρόλαβε να συστηθεί στους οπαδούς  του Παναθηναϊκού  μ’ ένα κάρφωμα και ανταμείφτηκε με το ζεστό χειροκρότημα.

Λόγω και της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα κυπέλλου εναντίον του Πανιωνίου, δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τον «μικρό» .

 Εντελώς τυχαία,  είχα την τύχη να τον δω πριν από ένα χρόνο, στο γήπεδο της Γλυφάδας και, έκτοτε, παρακολουθούσα την εξέλιξή του. «Έλα να δεις τον νέο Φάνη…», ήταν η προτροπή του Ομοσπονδιακού προπονητή Θανάση Παπαδημητρίου , ο οποίος μιλούσε με κολακευτικά λόγια για έναν 15χρονο παίκτη από το Αιγάλεω, που θα αγωνιζόταν στο  φινάλε του ετήσιου τουρνουά  του Εσπέρου, προς τιμή του Νίκου Γκάλη. Ξεχώριζε αμέσως από τα υπόλοιπα παιδιά του κλιμακίου της εθνικής παίδων.

 Παρακολουθούσαμε παρέα με τον Νίκο Γκάλη τους αγώνες εκείνο το Κυριακάτικο πρωινό στη Γλυφαδα και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν πέρασε απαρατήρητος  από τον «θρύλο» του ελληνικού μπάσκετ. Όση ώρα υπέγραφε αυτόγραφα, έριχνε και κλεφτές ματιές στους  μικρούς που έπαιζαν. Σε κάποια στιγμή ψέλλισε: «Καλός, ο πιτσιρικάς με το 8». Το έμπειρο μάτι του είχε πέσει πάνω στον Χαραλαμπόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε διάνα με την απόκτηση του 15χρονου «ολ αράουντ» , όπως επίσης και με την μεταγραφή του 17χρονου «πύργου» Γιώργο Διαμαντάκου από την Σπάρτη. Δύο παιδιά, πάνω στα οποία μπορεί άφοβα να επενδύσει, όπως έπραξε και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την απόκτηση των Αλβέρτη, Μυριούνη, Οικονόμου. Το θέμα είναι να ασχοληθούν οι «πράσινοι» μαζί τους και ο Αργύρης Πεδουλάκης που  αρέσκεται να δίνει ευκαιρίες και να αναδεικνύει νέους παίκτες, να μη νιώθει την ανυπομονησία του κόσμου Άλλωστε ο Παναθηναϊκός που επιδεικνύει παράδοση στα τμήματα παίδων – εφήβων και μάλιστα φέτος, με την προσθήκη του Χαραλαμπόπουλου, δύσκολα θα χάσει τα πρωτεία, δεν νοείται να μην έχει αξιοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα δικό του παίκτη. Ακόμη και ο «πολύς» Ομπράντοβιτς, δεν τόλμησε και δεν προετοίμασε για να αφήσει  μία διάδοχη κατάσταση.

. Στη φωτογραφία, ο περιφερειαρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός βραβεύει τον Νίκο Γκάλη, στο τουρνουά του Εσπέρου, πέρυσι στη Γλυφαδα.