Οι οκτώ πόντοι του Ρέτζι Μίλερ σε 9 δευτερόλεπτα! (vid)

82849025

Πριν από ακριβώς 25 χρόνια πέρασε στην ιστορία το επιθετικό κρεσέντο του Ρέτζι Μίλερ σε διάστημα μικρότερο των... εννέα δευτερολέπτων στη σειρά των playoffs μεταξύ Πέισερς και Νικς! 

Στις 7 Μαΐου 1995 έμελλε να γραφτεί μία από τις πιο ιστορικές σελίδες στο ΝΒΑ! Ήταν ο πρώτος ημιτελικός της Ανατολικής Περιφέρειας μεταξύ Νιου Γιορκ Νικς-Ιντιάνα Πέισερς στο «Madison Square Garden», όταν ο Ρέτζι Μίλερ έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του! Ο φυσικός ηγέτης των Πέισερς είχε οδηγήσει την ομάδα του στο «break» της έδρας και στη νίκη με 107-105 σημειώνοντας 8 πόντους στα τελευταία 8,9 δευτερόλεπτα! To σκορ ήταν 105-99 για λογαριασμό των Νικς στα 18,7'' πριν από το τέλος. Επαναφορά η Ιντιάνα, με τον ΜαρκΤζάκσον να δίνει στον Μίλερ και εκείνος με τρίποντο να μειώνει σε 105-102 στα 16,4''. 

Τραγικό λάθος του Τσαρλς Όκλεϊ, ο οποίος δίνει τη μπάλα στον... Ρέτζι Μίλερ! Αμέσως βγαίνει στο τρίποντο και... 105-105 στα 13,2''.Πριν κυλήσει ο χρόνος οι Πέισερς κάνουν φάουλ στον Τζον Σταρκς, ο οποίος αστοχεί και στις δύο βολές. Ο Γιούιν κερδίζει το ριμπάουντ, αστοχεί εκ νέου από πλεονεκτική θέση, η μπάλα στα χέρια του Μίλερ και φάουλ του Σταρκς!Ο σταρ της Ιντιάνα ευστόχησε στο ζευγάρι στα 7,5'' αλλά στην τελευταία επίθεση των Νικς ο Γκρεγκ Άντονι έκανε το λάθος, γλίστρησε και οι Πέισερς απέδρασαν με τη νίκη.

Αν μη τι άλλο ήταν μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ...

Θυμηθείτε τι είχε γίνει τότε...