Πολυεργαλεία... ολκής!

4208935 1

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για το «πάντρεμα» των Ιωάννη Παπαπέτρου και Θανάση Αντετοκούνμπο και εξηγεί τους λόγους που ταιριάζουν σε... όλα τα σχήματα του Πασκουάλ!

«Και τώρα ποιος θα σουτάρει;»

Ελάτε, πείτε αλήθεια. Πόσοι και πόσοι δεν το είπατε ή δεν το σκεφτήκατε όταν πληροφορηθήκατε ότι η θέση στο «τρία» θα καλυφθεί από τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Θανάση Αντετούνμπο; Τουλάχιστον αυτό ήταν το κυρίαρχο ερώτημα που κατέκλυσε τα social media όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του 24χρονου φόργουορντ με τον Παναθηναϊκό. Η απάντηση ήρθε όταν ανακοινώθηκε και η παραμονή του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος θα έχει τα «κλειδιά» του περιφερειακού σουτ...

Προς το παρόν αφήνουμε τον Ματ στην άκρη, μιας η ουσία του πράγματος εστιάζεται στους δύο Έλληνες οι οποίοι θα κληθούν να «γεμίσουν» τη συγκεκριμένη θέση και θα μοιράζονται -στην ουσία- τον χρόνο συμμετοχής. Μια και αναφερθηκε προηγουμένως το περιφερειακό σου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν πολύ καλός σουτέρ στα χρόνια του Τέξας όπως επίσης και στις μικρές Εθνικές ομάδες; Μπορεί το ποσοστό του να έπεσε κατακόρυφα την τελευταία τετραετία στον Ολυμπιακό ωστόσο δεν ήταν αυτό που ήθελε και ζητούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από εκείνον...

Άλλωστε περισσότερο τον υπολόγιζε ως «τεσσάρι» και πολύ λιγότερο ως «τριάρι». Τι θέλουμε να πούμε αυτό; Απλούστατα ο Παπαπέτρου θα έχει την ευκαιρία από εδώ και στο εξής να δουλέψει περισσότερο το σουτ του και να βελτιώσει το ποσοστό του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και θα το κάνει. Από εκεί και πέρα μπορεί κάλλιστα να εναλλάσσεται με τον Θανάση στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Σε περίπτωση που ο Πασκουάλ θελήσει ευέλικτο σχήμα που να κυριαρχεί η αθλητικότητα, οι δύο παίκτες θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια πεντάδα. Ο Παπαπέτρου στο «τρία» και ο Θανάσης στο «τέσσερα». Δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ.

Ριμπάουντ, έκρηξη, καλή άμυνα, πάθος είναι μερικά από τα στοιχεία που διέπουν το παιχνίδι τους και με τα οποία, μπορεί ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον. Αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός χτύπησε «διάνα» καθώς πρόκειται για δύο πολυεργαλεία... ολκής! Και το κυριότερο; Είναι Έλληνες. Έλληνες στους οποίους ο Παναθηναϊκός πρέπει και οφείλει να επενδύσει πάνω τους. Προβλέπουμε ότι οι δύο παίκτες αναμένεται να ταιριάξουν απόλυτα. Και όσο για το αξιόπιστο σουτ από το «τρία»; Είπαμε... Υπάρχει ο Ματ!