Ιτούδης: «Μας στεναχωρεί η κατάσταση, δεν μας αποτελειώνει»

itoudis 2

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την απουσία του Ντίνου Μήτογλου, εξηγώντας ότι οι παίκτες που έχουν μείνει πρέπει να κάνουν step-up. 

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε, πριν από την έναρξη της προπόνησης της Εθνικής ομάδας, στην ξαφνική απουσία του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίοςτραυματίστηκε στο δάκτυλο του χεριού και χάνει το Mundobasket 2023!

«Τελείωσε την προπόνηση, όταν τραυματίστηκε και έκανε και χθες (Πέμπτη). Και ήταν δυνατή προπόνηση. Και συνεχίζει να μην έχει πόνο. Οι αθλητές εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους. Δεν θέλουμε να έχουν κανέναν τραυματισμό. Αλλά πρέπει να αναρωτηθώ ξανά, γιατί οι ομάδες να μην έχουν 14 παίκτες. Δεν είναι μομφή, αλλά σε μεγάλες διοργανώσεις, πρέπει να υπάρχουν έξτρα παίκτες. Στη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης δηλώθηκαν οι 12 παίκτες, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε

Η μάχη δεν είναι στο παρελθόν, εμείς έχουμε 11 παίκτες, οι οποίοι έχουν υψηλό σθένος και φρόνηση και θα προσπαθήσουν να καλύψουν την απουσία του 1ου σκόρερ, του 1ου ριμπάουντερ και του πρώτου σε λεπτά συμμετοχής. Θα το κατορθώσουν. Σήμερα να προσευχηθώ να μεγαλώσει ο Μωραΐτης και να βγει τεσσάρι.

Κάποιοι παίκτες θα ανέβουν κάποιες θέσεις. Έχουμε κάνει είκοσι προπονήσεις, στην τελευταία που θέλουμε να βάλουμε την τακτική μας, συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Ιτούδης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγής των στόχων της Εθνικής μπάσκετ. Ιδού τι απάντησε: «Δεν έχει τελειώσει κάτι. Δεν αρχίσαμε καν. Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι. Πρέπει να κάνουμε μία περισυλλογή από που αρχίσαμε και που βρισκόμαστε. Ο καθένας θα πρέπει να δώσει το κάτι καλύτερο. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε. Δεν πάμε εκεί για να δώσουμε απλά μία παρουσία.

Στον αθλητισμό δυστυχώς συμβαίνουν και τραυματισμοί. Θα θέλαμε να το είχαμε αντιμετωπίσει διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε αυτά τα δεδομένα. Ούτως ή άλλως χρειαζόμασταν ηρωισμό και προσπάθεια. Είναι μια στραβή κατάσταση που μας στεναχωρεί, αλλά δεν μας αποτελειώνει. Η συσπείρωση είναι δεδομένη. Θα το βρούμε μέσα στο παιχνίδι, γιατί είναι μια κομβική θέση και είδαμε και στα φιλικά ότι ο Ντίνος ήταν σημαντικός.

Ο Ντουβερίογλου ή ο Χόλινς Τζέφερσον μπορεί να κάνει ζημιά. Είναι hustle παιχνίδι το οποίο χρειάζεται έξτρα προσπάθεια.

Μπορούμε να κάνουμε πεντάρι τον Παπανικολάου, τον Παπαπέτρου, τον Θανάση. Όποιον χρειαστεί. Μπορεί να μην χρειαστεί, μπορεί να το καλύψουμε με τον Παπαγιάννη και τον Χατζηδάκη», ανέφερε ο Ιτούδης.