Ιτούδης: «Δεν ξέραμε αν θα ανανεώναμε τα κλειδιά μας γιατί μπορεί να φεύγαμε»

itoudis 4 0

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για τα... κλειδιά της Εθνικής, αμέσως μετά τη νίκη επί της Τσεχίας και την πρόκριση στους «8» του EuroBasket

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ψυχραιμία στο φινάλε και τη νίκη με 94-88 απέναντι στην Τσεχία, που οδηγεί στους «8» του EuroBasket, ενώ ανέφερε και ένα περιστατικό με τα κλειδιά του ξενοδοχείου της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Δεν ξέρω αν ήμασταν αγχωμένοι, δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζαμε με καλή ομάδα. Διαθέτουν αρκετούς σουτέρ και δημιούργησε ο Σατοράνσκι. Αλλάξαμε τριών ειδών άμυνες, με την τελευταία να είναι ουσιαστική στις αλλαγές. Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη και την ηρεμία στα διαστήματα που δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Κλείνανε στη ρακέτα τον Γιάννη αλλά βρήκαμε τρόπο να συνεργαστούμε. Ο Λάρι από τον πάγκο μας έδωσε μία διαφορετική διάσταση, όλοι οι αθλητές το πίστεψαν. Είχαμε ηρεμία και συγκέντρωση».

Για τον χαρακτήρα: «Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας. Πολύ περισσότερο σήμερα σε νοκ άουτ παιχνίδι. Στα πέντε παιχνίδια ήταν διαφορετικό, εδώ είναι ή το κάνεις ή φεύγεις. Ωριμάζουμε ως ομάδα και σήμερα ήμασταν στα σχοινιά. Ήμασταν ψύχραιμοι και βάλαμε σουτ αλλά οι άμυνες που βγάλαμε μας δώσανε την ευκαιρία. Προσπαθήσαμε να μη χάσουμε από τους άλλους, πέραν του Βέσελι και του Σατοράνσκι».

Για τη δυσκολία του ενός ματς: «Έχουμε εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Τα παιχνίδια τελειώσανε στο 94-86 εδώ. Προφανώς οι ομάδες μπαίνουν να κερδίσουν ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν».

Για το περιστατικό με τα κλειδιά: «Για εμάς το επόμενο παιχνίδι είναι το σημαντικό. Στη ρεσεψιόν μετά το φαγητό τα κλειδιά μας είχανε λήξει γιατί μπορεί να φεύγαμε αύριο. Πάμε να ανανεώσουμε τα κλειδιά μας».