«Ρώσος» ο Κατσικάρης

Προπονητής της Εθνικής Ρωσίας για τα προσεχή τέσσερα χρόνια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Φώτης Κατσικάρης. Μοναδικό –σοβαρό πάντως- εμπόδιο ο κανονισμός του ισπανικού πρωταθλήματος ο οποίος δεν επιτρέπει σε κανέναν προπονητή να εργάζεται παράλληλα σε ομάδα της λίγκας και σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αν όλα πάνε καλά ο τεχνικός της Μπιλμπάο θα είναι ο διάδοχος του Ντέιβιντ Μπλατ. Οι φήμες που περιελάμβαναν και το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποδείχτηκαν αβάσιμες.

Ο Κατσικάρης φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διοικούντες τη ρώσικη ομοσπονδία, αλλά όσο υπάρχει το πρόβλημα με την ισπανική λίγκα δεν μπορεί να ανακοινωθεί κι επίσημα. Και όσο κι αν υποστηρίζουν ορισμένοι ότι αυτό λύνεται εύκολα, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να ισχύει, καθώς οι Ισπανοί συνηθίζουν να τηρούν τους κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Αρκούδα» βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Επίσης ο 45χρονος κόουτς στο παρελθόν έχει εργαστεί ξανά στη Ρωσία, καθοδηγώντας τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.