Σούπερ Ρογκαβόπουλος ξανά και νίκη στην παράταση

rogavopoulos

Για μία ακόμη φορά, η Μερκεζεφεντί ανέτρεψε τα προγνωστικά και πέτυχε μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Επικράτησε της Νταρουσάφακα με 97-94 και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος συνέχισε τις πολύ καλές και γεμάτες εμφανίσεις του.

Ο αγώνας κρίθηκε μετά από 45 λεπτά  και ο 21χρονος Έλληνας παίκτης έπαιξε 40΄ 05΄΄ (!), χωρίς να αντικατασταθεί ούτε δευτερόλεπτο στο β’ ημίχρονο και την παράταση.

Η νίκη αποκτά ξεχωριστή σημασία, πέρα από τη βαθμολογική, γιατί επιτεύχθηκε χωρίς τον Αμερικανό πλέι μέικερ και πρώτο σκόρερ της ομάδας,  Μάξ Χάιντεγκερ, που παραμονές του αγώνα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του με την Μπασκόνια. Το κενό του προσπάθησε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο ο Τούλογλου, ο οποίος μάλιστα πέτυχε καθοριστικό καλάθι στην παράταση και έδωσε δύο ασίστ στο πιο κρίσιμο σημείο. Η άμυνα και το ομαδικό πνεύμα έδωσαν από την αρχή το προβάδισμα στην Μερκεζεφεντί και με την παραγωγικότητα του Ρογκαβόπουλου στο β΄ ημίχρονο, η διαφορά έφτασε το +18 (66-48) στο 30΄. '

Αν και φαινόταν αδύνατο να «γυρίσει» ο αγώνας, οι γηπεδούχοι με την αποχώρηση του Χάρισον (5 φάουλ) έδωσαν το δικαίωμα στην Νταρουσάφακα να μειώσει τη διαφορά με συνεχόμενα τρίποντα του Μάρκελ Σταρκς (είχε περάσει και από τον Κόροιβο το 2016) να πάρει για πρώτη φορά κεφάλι 12’’ πριν από τη λήξη (78-79). Ο Ολμάζ απάντησε με τρίποντο, αφού προηγουμένως αστόχησε σε δύο βολές ο παλαιός παίκτης του Παναθηναϊκού Άαρον Γουάιτ και με τη λήξη ο Γιεμπόα ισοφάρισε (81-81).  Στην παράταση, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο  και το τρίποντό του που έφερε τη διαφορά στο +5 (95-90) ουσιαστικά έκαμψε την αντίσταση της Νταρουσάφακα.

Ο διεθνής Έλληνας παίκτης τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους (4/9 δίπ., 2/7 τρίπ., 8/11 βολές, 8 ριμπ., μία ασίστ) κι ενώ στο α’  ημίχρονο είχε σημειώσει μόνο δύο πόντους με βολές.