Μετά την Πόλη, περίπατος στο Φάληρο

olympiakos asteras papanikolaou

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός διατήρησε στο ΣΕΦ τις καλές εντυπώσεις του με την εμφάνιση εναντίον του Ερυθρό Αστέρα (85-59) και τελείωσε με το απόλυτο τη διπλή αγωνιστική εβδομάδα.

Η έκτη νίκη των «ερυθρόλευκων» ήρθε με εύκολο τρόπο και έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο (αυτή τη φορά επευφημήθηκε από τους οργανωμένους, παρότι ασχολούνταν περισσότερο με τον … ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ) να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και να μοιράσει το χρόνο. 

Παρότι στην Πόλη ο Ολυμπιακός έδωσε μία σκληρή μάχη με παράταση και ταξίδι, μετά από ένα 48ωρο εμφανίστηκε φρέσκος, σοβαρός και με τη πάροδο του χρόνου έκτιζε διαφορά. Ούτε η διακοπή που προκλήθηκε από το δακρυγόνο που έπεσε έξω από το ΣΕΦ, δεν ανέκοψε το ρυθμό του, ενώ ο τραυματισμός του Παπανικολάου, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Ολυμπιακός είχε πολυφωνία στην επίθεση και συνέπεια στην άμυνα. Ο κορυφαίος στην Κωνσταντινούπολη, Γιώργος Πρίντεζη και ο Νικόλα Μιλουτίνοφ έβαλαν από την αρχή τις βάσεις για μία άνετη βραδιά, που σε συνδυασμό και με την ήττα τη ΤΣΣΚΑ, έφερε τον Ολυμπιακό να φιγουράρει στην πρώτη θέση μαζί με τους Μοσχοβίτες στην 8η αγωνιστική ημέρα.

Η απόδοση των Πειραιωτών ανέβηκε θεαματικά στο β΄ ημίχρονο και τελείωσαν τον αγώνα με 18 ασίστ  (Στρέλνιεκς 5), 8 κλεψίματα και 8 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 11 (1), Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 13 (12 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 9 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 6 (2), Γουίλτζερ, Τόμπσον 14 (2).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Ραντίσεβιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 3, Λάζιτς, Άντιτς 9 (3), Ντόμπριτς 4, Φελντέιν 6, Ρότσεστι 20 (4), Λεσόρ 1, Γιοβάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 6.