Παρίσης: «Ακλόνητος και σοβαρός ο Γκάλης, συνεννοούμασταν με τα μάτια» (vid)

parisis

Ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών, Κώστας Παρίσης, μίλησε για το αξέχαστο '87, τον Νίκο Γκάλη και την παραλίγο συμμετοχή της Εθνικής με την εφηβική ομάδα.

Ο γιατρός της Εθνικής ομάδας για πάνω από 40 χρόνια, μιλάει για την ανεπανάληπτη στιγμή το '87 στον πάγκο της γαλανόλευκης, τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τη διαδρομή προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

"Το '87 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή. Ήταν ανεπανάληπτη, οι αναμνήσεις είναι ανεπανάληπτες και κυρίως το πως φτάσαμε ως εκεί ξεκινώντας από το μηδέν. Μπορούσαμε να μην είχαμε κατεβεί κι όλας, να κατεβάζαμε την εφηβική ομάδα λόγω ενός θέματος που προέκυψε την παραμονή του αγώνα με τους αθλητές που θέλανε να φοράνε δικά τους ρούχα που είχαν συμβάσεις".

Ο Κώστας Παρίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Γκάλη και τους άλλους διεθνείς και να μιλήσει για τη σχέση που είχε μαζί τους. "Ο Γκάλης ήταν σοβαρός και ακλόνητος, δεν έβγαζε κιχ. Ό,τι του άρεσε έτρωγε στο ξενοδοχείο, ό,τι δεν του άρεσε δεν το έτρωγε. Με τον Νίκο συνεννοούμασταν με τα μάτια και στη διάρκεια του αγώνα όταν χάναμε με κοίταζε και τον κοίταζα από τον πάγκο και μου έκανε νόημα με το χέρι. Είχαμε συνεννόηση. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν αρχηγός με τα όλα του και προστέθηκε και ο Παναγιώτης Φασούλας. Εκεί ανδρώθηκε και μεγαλούργησε η Εθνική".

Η διαδρομή με το πούλμαν προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν ακόμα κάτι που τον συγκίνησε και δεν θα ξεχάσει ποτέ. "Αυτό που ήταν συγκινητικό ήταν ότι κάθε μέρα που πήγαινε η ομάδα κατά μήκος της παραλιακής με το πούλμαν, ήταν όλος ο κόσμος έξω από τα μαγαζιά και μας περίμεναν να περάσουμε με το πούλμαν για να μας χειροκροτήσουν και να συνεχίσουμε το δρόμο μας προς το ΣΕΦ. Φοβερές στιγμές"