• Α2
  • Posted

Προς αναβολή η πρεμιέρα της Α2!

balls

Προς αναβολή οδεύει η πρεμιέρα όλων των εθνικών πρωταθλημάτων από την Α2 και κάτω! Αιτία είναι η μη έκδοση (ακόμα) αδειών καταλληλότητας στα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια. Ανάστατες οι ομάδες!

 

Το πρόβλημα έχει αφετηρία μια τροποποιημένη διάταξη του αθλητικού νόμου, βάσει της οποίας η άδεια καταλληλότητας των γυμναστηρίων που ανήκουν στη ΓΓΑ (δηλαδή σχεδόν όλων) πρέπει να εκδίδεται όχι από την Αστυνομία, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι, αλλά από τις κατά τόπους Περιφέρειες. Θα πρέπει δηλαδή οι ομάδες να κάνουν αίτημα στους Δήμους κι αυτοί να απευθύνονται στις Περιφέρειες για τα περαιτέρω.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο από τον περασμένο Αύγουστο, όμως στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε κωλυσιεργία. Είτε οι ομάδες αμέλησαν είτε οι αυτοδιοικητικοί φορείς καθυστέρησαν, το θέμα είναι ότι για τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια της χώρας δεν έχει εκδοθεί ακόμα άδεια καταλληλότητας.

Η ΕΟΚ μόλις την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλούσε τις ομάδες να τακτοποιήσουν το θέμα, και σήμερα, βλέποντας ότι δεν είχε λυθεί, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί. Εκπρόσωποί της ζήτησαν ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ωστόσο το μόνο που πέτυχαν είναι να συναντηθούν το πρωί της Πέμπτης 10/10 με τον υπεύθυνο της τεχνικής επιτροπής του υπουργείου. Μαζί του θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο, ώστε να παρακαμφθεί η υποχρέωση για άδεια καταλληλότητας των γυμναστηρίων και τα πρωταθλήματα να αρχίσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο, όπως είναι προγραμματισμένο.

Μόνο που, όπως λέγεται, ο υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός είναι αποφασισμένος να τηρήσει το νόμο κατά γράμμα, πράγμα που σημαίνει ότι όποιο γήπεδο δεν έχει άδεια καταλληλότητας δεν θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μέχρι να την εκδώσει. Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η ΕΟΚ θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναβάλει την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων, που είναι προγραμματισμένη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οριστική απόφαση η ομοσπονδία θα λάβει μετά το ραντεβού της Πέμπτης με τους παράγοντες του υπουργείου. Πάντως το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις ομάδες και ειδικά σε όσες πρέπει να παίξουν μακριά από την πόλη τους την 1η αγωνιστική και έχουν κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχεία. Οι ακυρώσεις αυτών των κρατήσεων επιβαρύνονται με κόστος που δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και δεν είναι διόλου αμελητέο, κάτι που θέτουν οι ομάδες υπόψη της ΕΟΚ ενόψει των τελικών αποφάσεών της.

Αντίστοιχο θέμα δεν αντιμετωπίζει η Α1, όπως διαβεβαιώνουν πηγές από τον ΕΣΑΚΕ. Όλα τα γήπεδα της 1ης αγωνιστικής διαθέτουν άδεια καταλληλότητας, ενώ και 1-2 που δεν διαθέτουν ακόμα, θα την εκδώσουν τις αμέσως προσεχείς μέρες.