Δύσκολο να τελειώσουν την σεζόν οι ρωσικές ομάδες

274682987 714682233274487 6854921692500208906 n

Προς αναβολή οι αγώνες των ρωσικών ομάδων και αυτή την εβδομάδα, δύσκολο να βγάλουν την σεζόν.


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, έχει τεράστιες επιπτώσεις στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις που συμμετέχουν ρωσικές ομάδες.

Μετά την αναβολή των αγώνων τους για την 27η αγωνιστική της Euroleague και την απόφαση μεταφοράς της έδρας τους εκτός ρωσικής επικράτειας, όλα συνηγορούσαν ότι στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των 18 ομάδων, θα έβγαινε επίσημη ανακοίνωση για την επιλογή του Βελιγραδίου (“Stark Arena”), ως τόπο φιλοξενίας τους μέχρι το τέλος της σεζόν (ή το τέλος του πολέμου).

 Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη, ο οικονομικός αποκλεισμός (μέσω του μπλοκαρίσματος από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών Swift) και η σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για επαναπατρισμό των υπηκόων τους, είναι προφανές ότι οδηγεί την Ρωσία σε διεθνή απομόνωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναβληθούν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οι αγώνες της ΤΣΣΚΑ (με Ρεάλ εντός), της Ζενίτ (με Μακάμπι εκτός) και της Ούνικς (με Αρμάνι εκτός και Βιλερμπάν εντός), ενώ στο τραπέζι θα πέσει και ο συνεχώς αυξανόμενος βαθμός δυσκολίας ορισμού των παιχνιδιών που έχουν χάσει αλλά και αυτών που έχουν να δώσουν.


Αν σε όλα τα παραπάνω, συνυπολογίσουμε ότι από σήμερα (28/02) οι ρωσικές ομάδες δεν θα έχουν στην διάθεσή τους όλους τους ξένους παίκτες τους (καλύπτουν περίπου το 60% των ρόστερ τους), τότε δεν θα δυσκολευτούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η σεζόν μάλλον τελειώνει πρόωρα, άδοξα και άδικα για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Ούνικς.

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε, αναφέρουν ότι οι ρωσικοί σύλλογοι επεξεργάζονται να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα προτείνουν να δώσουν μαζεμένα όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια τους στο Βελιγράδι, όταν επέλθει η αποκλιμάκωση της έντασης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να προβλεφθεί και να ταιριάξει με το πρόγραμμα των υπολοίπων 15 ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις. Κατά συνέπεια, ο αναγκαστικός αποκλεισμός τους για την εφετινή σεζόν, πολύ σύντομα θα μοιάζει με μονόδρομο.