Τόμιτς: «Ημουν έτοιμος να φύγω από τον Ολυμπιακό»

milan tomic potpisuje

Ο Μίλαν Τόμιτς παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και κλήθηκε να σχολιάσει την ιδιαίτερη κατάσταση που θα βρει στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.  

Ο 44άχρονος προπονητής συνεργάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Πλέον είναι εκείνος που θα κάνει το γενικό κουμάντο στον Ερυθρό Αστέρα, αναλαμβάνοντας τους «ερυθρόλευκους» για τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του και δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη δίχως φόβο! Το ξεκαθάρισε στη σημερινή (14/7) συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τους στόχους του, τη φιλοσοφία του και την επιστροφή του στο Βελιγράδι.

«Κατ΄αρχάς, επέστρεψα στη γενέτειρά μου προκειμένου να συνεχίσω την προπονητική έπειτα από 26 χρόνια στην Αθήνα. Η ζωή συνεχίζεται και κάπως έτσι προέκυψε ο Ερυθρός Αστέρας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο, ποιοτικό κι ελκυστικό μπάσκετ. Θέλω οι φίλαθλοί μας που θα έρχονται στο γήπεδο να αποτελούν τον έκτο παίκτη μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ήταν καθόλου ευχάριστο να παίζεις ως αντίπαλος του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι!» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο Τόμιτς ρωτήθηκε αν φοβάται το άγνωστο και την κατάσταση που βρήκε στο Aleksandar Nikolic Hall: «Αν φοβόμουν, θα έμενα σπίτι μου και δεν θα αναλάμβανα αυτή τη δουλειά. Όποιος φοβάται, μένει σπίτι του»! Σε ό,τι αφορά την απουσία του Ερυθρού Αστέρα από την επόμενη EuroLeague, τόνισε: «Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες στο επόμενο EuroCup. Είναι πιο δυνατή διοργάνωση σε σχέση με πέρσι. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα κι αυτό, ακριβώς, είναι το πιο σημαντικό. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Η Αδριατική Λίγκα θα είναι, επίσης, πιο απαιτητική. Όσο πιο σκληρή, τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η κατάσταση»!

Όσον αφορά τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα, τόνισε: «Ένιωσα πως ήμουν έτοιμος να φύγω από τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σπουδαίο κλαμπ και μια τεράστια πρόκληση για μένα. Ήταν πολύ εύκολο να υπογράψω».