«Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

kat3

Μπορεί να κλέβει την παράσταση το ντέρμπι στο ΣΕΦ, αλλά μία μέρα νωρίτερα (24/1, 17:30) οι «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στις γυναίκες.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται στο κλειστό της Γλυφάδας τον Παναθηναϊκό και το BasketNews ζήτησε την άποψη μίας ειδικής για το συγκεκριμένο ματς. Ο λόγος για την διεθνή μπασκετμπολίστρια Κατερίνα Σωτηρίου, η οποία βλέπει τα πράγματα από... ουδέτερο μάτι, αφού αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Τορίνο.

«Καταρχήν πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχει και στο γυναικείο μπάσκετ ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Μόνο καλό μπορεί να κάνει, αρκεί να το διαχειριστούμε καλά. Και φυσικά να κυλήσουν όλα ομαλά στο συγκεκριμένο ματς, χωρίς να υπάρξουν έκτροπα από τους οπαδούς...» λέει αρχικά η διεθνής φόργουορντ στο BasketNews και συνεχίζει όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Αναμφισβήτητα και οι δύο ομάδες απαρτίζονται από καλές παίκτριες. Βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο πλήρης όσο ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο κόουτς Πρέκας κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Σίγουρα δεν λέει κάτι το γεγονός ότι ηττήθηκαν από τον Πρωτέα πριν από δύο εβδομάδες. Άλλωστε είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από την περίοδο των εορτών. Υπάρχουν τέτοιες εκπλήξεις».

Ενώ στέκεται στα σημεία-κλειδιά του συγκεκριμένου αγώνα: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός μετράει 100/145 αιφνιδιασμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός 36/58. Δηλαδή λιγότερους από τους μισούς. Θεωρώ πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι πιέζει πολύ, κάτι που έκανε και ως Ελληνικό τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο στο μισό, όσο και σε ολόκληρο το γήπεδο, γεγονός που φέρνει πολλά εύκολα καλάθια. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα στα επιθετικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να ανανεώνει πολλές επιθέσεις στο παιχνίδι του. Οι δύο ξένες, Τζόνσον και Κριστόφερσον, όπως επίσης και η Κοσμά κάνουν πολύ δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έχει μόνο την Ντέλβα να προσπαθεί».

Όσον αφορά εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά; «Η Ολγα Χατζηνικολάου είναι ένα από τα κλειδιά του Ολυμπιακού όσον αφορά το καλό πρόσωπο που παρουσιάζει ως ομάδα. Παίζει εξαιρετική άμυνα, ενώ μπορεί να οργανώσει καλά το παιχνίδι. Παράλληλα έχει καλή συνεργασία με την Τζόνσον και χωρίς να θέλω να μειώσω κάποια κοπέλα θα παίξουν κομβικό ρόλο στο ματς. Λογικά θα προσπαθήσει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στον αντίποδα η Τούλα Καλέντζου ξέρει από τέτοια ντέρμπι, η Ντέλβα το ίδιο και θα είναι οι παίκτριες-κλειδιά του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα θα παίξει σημαντικό ρόλο πώς θα λειτουργήσει το σύνολο, αφού στηρίζεται πολύ στην ομαδικότητα. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θεωρώ ότι δεν θα έχει πολλές ελπίδες».

Επίσης εξήγησε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» όπου ο Ολυμπιακός απέδρασε με τη νίκη: «Ηταν σημαντική η συγκεκριμένη νίκη αφού απέκτησε ψυχολογικό αβαντάζ. Είναι γεγονός ότι Παναθηναϊκός παίζει λίγο με την πλάτη στον τοίχο αφού σε περίπτωση που γνωρίσει και δεύτερη ήττα θα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βγάλει αντίδραση, αλλά επειδή θα μιλάμε για παιχνίδια αιωνίων στα πλέι οφ, τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Για να καταλήξει: «Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Επιπλέον θα έχουν τα κορίτσια τη συμπαράσταση του κόσμου, κάτι που θα δώσει ώθηση στην ψυχολογία τους. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετό για να κερδίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι»