Γλίτωσε τα χειρότερα

Ένα καλό και ένα κακό νέο έκρυβαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Το καλό είναι πως ο τραυματισμός του στο πέλμα δεν θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κακό είναι πως θα τον κρατήσει έξω από το κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καντού. Τουλάχιστον επιστρέφει ο Τσαρτσαρής, όχι όμως και ο Ούκιτς. Αναποφάσιστοι ακόμα στον Παναθηναϊκό για το τι θα κάνουν στην περίπτωση Καπόνο.

Ο Σχορτσανίτης ένιωσε ενοχλήσεις στο πέλμα λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο του αγώνα στη Δράμα. Η εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση δεν επέτρεψε στον Αργύρη Πεδουλάκη να τον προφυλάξει κι έτσι η κατάσταση επιδεινώθηκε, μάλιστα προς το τέλος ήταν εμφανές ότι ο "Σόφο" κούτσαινε. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πάντως ήταν καθησυχαστικές όσον αφορά το ενδεχόμενο να έχει υποστεί πελματιαία απονευρωσιτίδα. Κάτι το οποίο θα ήταν σοβαρό, αφού θα τον ανάγκαζε να μείνει για πολύ καιρό εκτός δράσης.

Ο Σχορτσανίτης δεν έχει πάθει κάτι τέτοιο. Ένας τένοντας στο πέλμα έχει πειραχθεί, γι' αυτό και πονά, όμως αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να τον κρατήσει έξω για πολύ. Δεν θα του επιτρέψει πάντως να παίξει στο Καντού. Πιθανότατα μάλιστα να μην αγωνιστεί ούτε με τον Πανελευσινιακό τη Δευτέρα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην αναμέτρηση με την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Χωρίς τον "Σόφο" ο Παναθηναϊκός αδυνατίζει σημαντικά μέσα στη ρακέτα ενόψει Καντού, αλλά τουλάχιστον επανέρχεται ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο διεθνής φόργουορντ δείχνει να ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες, θα ταξιδέψει στην Ιταλία και λογικά θα παίξει. Σε αντίθεση με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, που δεν έχει αποθεραπευθεί ακόμα. Κάτι που σημαίνει ότι την αποστολή θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ο Μάρκους Μπανκς.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με τον Τζέισον Καπόνο ο Παναθηναϊκός τηρεί στάση αναμονής μέχρι να δώσει μια οριστική απάντηση ο Αμερικανός. Συγχρόνως, όμως, ψάχνει την αγορά, δίχως πάντως ο Αργύρης Πεδουλάκης να έχει ξεκαθαρίσει αν θα αναζητήσει πάλι "τριάρι" ή θα προσπαθήσει να βρει έναν παίκτη που να μπορεί να παίζει πιο κοντά στο καλάθι. Τα ονόματα των Ρασουάλ Μπάτλερ και Ίκε Ντιόγκου, που έχουν προταθεί, επανέρχονται στο προσκήνιο, αν και δεν συνιστούν ιδιαίτερα οικονομικές λύσεις.