Πράσινος Μπανκς!

Πριν από τον Ρασουάλ Μπάτλερ στον Παναθηναϊκό ήρθε ο Μάρκους Μπανκς! Ένας Αμερικανός γκαρντ 31 ετών και ύψους 1.88μ., που έρχεται για να πάρει μια θέση στην περιφέρεια, παρότι φεύγει ψηλός. Η συμφωνία επήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας και τις αμέσως προσεχείς μέρες αναμένεται και ο παίκτης στην Αθήνα.

Ο Μπανκς είναι ένας παίκτης που την τελευταία δεκαετία έβγαζε το ψωμί του περιπλανώμενος στο ΝΒΑ. Έχει περάσει από πέντε διαφορετικές ομάδες (Σέλτικς, Τίμπεργουλβς, Σανς, Χιτ, Ράπτορς), όπου ελάχιστα... ακούμπησε, με εξαίρεση τη σεζόν 2005-06 στη Μινεσότα, όπου σκόραρε κατά μέσο όρο 12 πόντους, μοίραζε σχεδόν 5 ασίστ και έπαιρνε 3 ριμπάουντ. Σε όλη την καριέρα του έχει μέσους όρους 5,9 πόντων, 2,1 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 32,7% στα τρίποντα, που σημαίνει ότι δεν είναι ακριβώς δεινός σουτέρ. Πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου στο ΝΒΑ, αλλα βολόδερνε στο NBDL.

Τη χρησιμότητα της μεταγραφής του θα τη μάθουμε σύντομα, όταν θα αρχίσει να παίζει. Πάντως το σουτ, που ζητά απεγνωσμένα ο Αργύρης Πεδουλάκης, δεν είναι το δυνατό σημείο του, ενώ είναι και κοντός...

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ρασουάλ Μπάτλερ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και εκτιμάται ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις.