Στην Αθήνα ο Αταμάν: «Στόχος να πάμε από φέτος τον Παναθηναϊκό ψηλά»

atamannn1

O Εργκίν Αταμάν έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος», με τον Τούρκο προπονητή να αναφέρεται στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ και τους στόχους του Παναθηναϊκού.

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Τουρκίας στο προ-προολυμπιακό τουρνουά και από το βράδυ της Παρασκευής 25/8, βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του: «Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους.

Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε και εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά το στήσιμο του ρόστερ και τη «χημεία» που καλούνται να βρουν οι νέοι παίκτες, είπε: «Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (σ.σ. ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες). Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η "χημεία" της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το "όνομά" τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει "χημεία". Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

«Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη»

Σε ερώτηση για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, είπε: «Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (γέλια)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θα δούμε! Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».

Για το τι μπάσκετ θα παίξει ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, είπε: «Θέλω να παίξουμε ωραίο μπάσκετ όπως παίξαμε για τέσσερα χρόνια στην Εφές, με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Να γεμίσουμε συναισθήματα τους οπαδούς μας. Να δώσουμε χαρές, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ για τον κόσμο που βλέπει την ομάδα. Και κυρίως να φέρουμε αποτελέσματα. Είμαι εδώ για να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Δεν είναι ομάδα μόνο μιας χρονιάς αλλά για τα επόμενα δυο χρόνια. Θέλουμε να κερδίσουμε άμεσα»!

Έχουμε κάποια προβλήματα, έμαθα γιατον Μήτογλου και τον τραυματισμό του στο δάχτυλο. Θα αρχίσουμε επίσημα την άλλη εβδομάδα. Θα συναντηθώ με τους ανθρώπους της ομάδας και θα δούμε... Για μένα, θα είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι στο τουρνουά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μετά θα έχουμε δυο εβδομάδες για την ΕuroLeague. Νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Είδα από την πρώτη μέρα που ήλθα πως υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες. Είμαι εδώ, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάναμε μια μεγάλη ομάδα. Δεν ήλθα για να κάνω πλάκα! Είμαι εδώ για να κερδίσουμε όλοι μαζί. Ελπίζω να το απολαύσουμε όλοι».