Σερέλης: «Η ομάδα πάνω απ' όλους»

Serelis2

Ο Χρήστος Σερέλης υπογράμμισε ότι κανείς δεν είναι κανείς πάνω από την ομάδα με αφορμή την απόφαση να αφήσει εκτός τον Μπέικον.

Στην αρχική του τοποθέτηση μετά και την παρθενική του νίκη στην Euroleague, ο Χρήστος Σερέλης είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να να συγχαρώ τους παίκτες μου, επειδή έπαιξαν σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξαν με τον τρόπο τον οποίο θέλουμε και με τον οποίο τους έχω έχω ζητήσει από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι, παίξαμε κακή άμυνα και πήραμε κακές αποφάσεις στην επίθεση. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στα απόδυτήρια και είπαμε ότι πρέπει να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μέσα από την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε μόλις 24 πόντους και γι' αυτή πήραμε τη νίκη την οποία και αξίζαμε».

Για την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Μπέικον και τα άστοχα τρίποντα του ημιχρόνου: «Να μιλήσουμε πρώτα για το μπάσκετ το οποίο είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον και από οποιονδήποτε άλλον. παίκτη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια ξεμαρκάριστα σουτ στην αρχή του αγώνα. Δυστυχώς τα χάσαμε και αυτό μας έκανε να είμαστε διστακτικοί. Από αυτά τα χαμένα σουτ σταματήσαμε να παίζουμε και άμυνα, δεν ήμασταν δυναμικοί στην άμυνα. Τα παιδιά είναι έμπειρα και γνωρίζουν ότι τα σουτ μπαίνουν όταν είσαι δυνατός στην άμυνα. Όταν είσαι επιθετικός, βγάζει; άμυνες και τότε έχεις αυτοπεποίθηση και στο σουτ. Αυτό ήταν που άλλαξε στο μυαλό της ομάδας. Βγάλαμε άμυνες, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε εύκολα καλάθια όπως στο α' ημίχρονο και γι' αυτό μπήκαν κάποια σουτ».
Advertisement

Και συνέχισε: «Για τον Μπέικον δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Όπως όλοι οι παίκτες της ομάδας δεν έπαιξε ένα παιχνίδι, όπως άλλες φορές δεν έχουν παίξει άλλοι παίκτες. Θεωρώ ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό στην ομάδα και όσοι το καταλαβαίνουν πάντα θα παίζουν, είναι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και ότι ο μόνος δρόμος για να κερδίζει η ομάδα είναι αυτός που είδατε στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το μέλλον του Μπέικον: «Δεν υποβαθμίζω καθόλου το θέμα. Είναι η πρώτη μας νίκη μετά από έξι συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague. Υπάρχουν κάποια παιδιά που έπαιξαν και δέχτηκαν μόλις 24 πόντους στο δεύτερο μέρος, για αυτά πρέπει να μιλήσουμε».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή να αφήσει εκτός τον Μπέικον: «Δεν είπα αυτό το πράγματα. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένος, ούτε μη δικαιωμένος.»

Για το ματς με τον Ολυμπιακό με δεδομένη την αντίδραση που έβγαλε: «Είναι σε 10 μερες το ματς. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ και τη Βιλερμπάν. Όταν ήμουν στην προηγούμενη ομάδα μπορούσα να έβλεπα ματς σε 10 ημέρες, αλλά εδώ είναι αλλιώς τα πράγματα. Έχουμε προπόνηση αύριο. Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα δεν πρέπει να είναι αντίδραση, αλλά η δράση. Έτσι πρέπει να παίζει η ομάδα. Έτσι πρέπει να ξεκινάει, έτσι πρέπει να είναι η φιλοσοφία της. Σε όλα τα παιχνίδια έως τώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων έχουμε βγάλει αντιδράση, απλά αυτή τη φορά η αντίδραση είχε συνέχεια και μέχρι το τέλος ήταν αυτή που έπρεπε».