Σε προχωρημένες συζητήσεις με Ματ Τόμας ο Παναθηναϊκός

https pippenainteasy.com wp content uploads imagn images 2017 07 15844751

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ματ Τόμας έλαβε επίσημο χαρακτήρα, καταθέτοντας πρόταση στον Αμερικανό πρώην ΝΒΑer με φόντο και τη σεζόν 2023-24.

Η περίπτωση του 28χρονου γκαρντ Ματ Τόμας είναι η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων και ενίσχυσης του ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει της συνέχειας, με δεδομένο ότι το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται προ των πυλών (16-19/2).

Το ενδιαφέρον για τον Σαμπάζ Νέιπιερ δεν προχώρησε από τη στιγμή που ο παίκτης αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι κι έτσι ο Παναθηναϊκός στράφηκε σε άλλες λύσεις, ξεχωρίζοντας εκείνη του Ματ Τόμας.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε την τελευταία τριετία στους Ράπτορς, τους Τζαζ και τους Μπουλς ενώ έχει ευρωπαϊκή εμπειρία από τη θητεία του στην Ομπραδόιρο και τη Βαλένθια ξεχωρίζει στη λίστα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται και την επόμενη χρονιά και γι' αυτόν τον λόγο, πρότειναν συμβόλαιο στον Τόμας όχι μόνο ως το τέλος της εφετινής σεζόν αλλά με οψιόν για το 2023-24. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Αμερικανού που ανέρχονται στις 100.000 δολάρια τον μήνα.

Το ζήτημα έχει να κάνει με το αν ο ίδιος ο Τόμας θα δεχτεί την πρόταση με την οψιόν για την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει αγωνιστεί τους τελευταίους μήνες όμως είναι σε θέση να βοηθήσει και να μπει άμεσα στο υψηλό επίπεδο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρωθεί άμεσα η συμφωνία μιας και πλησιάζει το Final 8 του Κυπέλλου.

Σε 126 αγώνες στο ΝΒΑ, ο Τόμας μέτρησε 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ στα 9.7 λεπτά μ.ό. που έμεινε στο παρκέ. Όσον αφορά το πέρασμά του στην Ισπανία, είχε 15.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ με την Ομπραδόιρο και 11.5 πόντους με 48.5% στο τρίποντο με τη Βαλένθια.