Στα άκρα!

Ο πόλεμος που κήρυξε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της τελευταίας στο κεφάλι του. Τέσσερα παιχνίδια για την επόμενη σεζόν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 100.000 Ευρώ και απειλή για ακόμα πιο αυστηρές ποινές στο μέλλον!

Οι ακραίες δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη διάρκεια των αγώνων με την Μπαρτσελόνα, οι ανακοινώσεις της ΚΑΕ και τα συνεχιζόμενα τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα της εφημερίδας, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, είχαν ως αποτέλεσμα η Ευρωλίγκα να επιβάλει στο "τριφύλλι" τις αυστηρότερες ποινές που έχει επιβάλει ποτέ σε ομάδα! Και να τον απειλεί ότι στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο αυστηρή, αν δεν συμμορφωθεί. Το σκοινί έχει τραβηχτεί πλέον στα άκρα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσει.

Ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας τιμώρησε την έδρα του Παναθηναϊκού με ποινή αποκλεισμού για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 40.000 Ευρώ για τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες που έπεσαν στη διάρκεια του τέταρτου αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Στο σκεπτικό του μάλιστα ο δικαστής είναι καταπέλτης:"Όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες, όποτε πηγαίνουν στην Αθήνα, αντιμετωπίζουν κατά πάσα πιθανότητα αντιαθλητικές συμπεριφορές από μερίδα οπαδών, όπως και ενοχλήσεις πάσης φύσεως και είδους", αναφέρει και απειλεί ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν τέτοιου είδους παραβάσεις, οι ποινές θα γίνονται όλο και πιο αυστηρές.

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε επίσης τον Παναθηναϊκό με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για μία ακόμα αγωνιστική, επειδή επέτρεψε να μπουν στο ΟΑΚΑ και στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα υπεράριθμοι θεατές. Κι επειδή για αυτό το λόγο τον είχε τιμωρήσει με πρόστιμο 30.000 Ευρώ στο 3ο παιχνίδι, τον τιμωρεί και με άλλες 30.000 για το τέταρτο παιχνίδι, σύνολο δηλαδή 60.000!

Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα έφεσης εντός 10ημέρου, ωστόσο είναι άγνωστο ποια κατάληξη θα έχει ο πόλεμος που έχει ανοίξει με την Ευρωλίγκα. Το βέβαιο είναι πως αν διατηρηθεί η ποινή, τότε του χρόνου μόνο σε ένα από τα εντός έδρας παιχνίδια της κανονικής περίοδου θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων του!