Παίζοντας χωρίς τον Μήτσο

Ο αγώνας που θα δώσει ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές Αναντολού (21.45-ΕΤ1) είναι δύσκολος, αλλά όχι καθοριστικός. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο κερδισμένος μπορεί να επιστρέψει από την Τουρκία. Αυτό το ξέρει ο Αργύρης Πεδουλάκης, γι' αυτό περισσότερο τον απασχολεί ο τρόπος με τον οποίο θα αναπληρωθεί το κενό του τραυματία Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Εφές Αναντολού στην Πόλη δεν ήταν ποτέ εύκολο. Ούτε τώρα είναι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η τουρκική ομάδα διαθέτει φέτος πολύ ποιοτικό ρόστερ, άσχετα αν ο κόουτς Οκτάι Μαχμούτι (που το περασμένο καλοκαίρι είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των "πρασίνων") δεν έχει καταφέρει να βρει την κατάλληλη χημεία.

Παρ' όλα αυτά και καθώς βρισκόμαστε ακόμα στη 2η αγωνιστική του Top 16, δεν είναι καθοριστικό. "Δεν μπορούμε να πούμε ότι κρίνει πολλά, αφού είναι ακόμα νωρίς", όπως είπε και ο Αργύρης Πεδουλάκης λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη. Κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και μάλιστα πολλαπλώς.

α) Η ήττα δεν θα του κοστίσει, αφού θα έρθει σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και με όλο το χρόνο μπροστά για να υπερκαλυφθεί το όποιο βαθμολογικό χάντικαπ.

β) Η νίκη, αντίθετα, θα ισοδυναμεί με χρυσάφι. Διότι θα διατηρήσει το "τριφύλλι" αήττητο, θα το εξοπλίσει με μια εκτός έδρας επιτυχία, που πάντα αποτελεί συν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα βάλει πολλά προβλήματα και θα αφήσει αρκετά πίσω από νωρίς την Εφές, η οποία είναι βασικός ανταγωνιστής στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

γ) Αν νικήσει ο Παναθηναϊκός δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη του, Δημήτρη Διαμαντίδη, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα... απεξάρτησης από αυτόν.

Εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το πιο μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο Πεδουλάκης στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης. Πώς θα τα βγάλει πέρα η ομάδα χωρίς τον Διαμαντίδη. "Είναι απώλεια ο Διαμαντίδης, γιατί συνεισφέρει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μας: άμυνα, επίθεση, δημιουργία, εκτέλεση. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Στην ουσία οι υπόλοιποι περιφερειακοί παίκτες καλούνται να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται. Όπως έκαναν οι ψηλοί μας στο διάστημα της απουσίας του Σοφοκλή".

Ο Σχορτσανίτης, ο περί ου ο λόγος Σοφοκλής, επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο πέλμα και όλα δείχνουν ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής. "Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης, γιατί έμεινε αρκετό καιρό εκτός. Ιατρικά είναι εντάξει, όμως έχει χάσει πολλές προπονήσεις", επισημαίνει ο Πεδουλάκης.