Αφεντικό της... Θεσσαλονίκης το Μαρούσι!

ραντούλιτσα

Το Μαρούσι... ξέρανε τον Άρη μέσα στο Nick Galis Hall καθώς επικράτησε με 67-73 σ' ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε ένα σωρό πρωταγωνιστές με κορυφαίο όλων τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος ήταν ο κυρίαρχος στις ρακέτες. Δεύτερη νίκη των κιτρινόμαυρων μετά και το «διπλό» στην Πυλαία! 

Ο Άρης έκανε το χειρότερο φετινό παιχνίδι του και γνώρισε την 3η διαδοχική ήττα του - σε Ελλάδα και Ευρώπη - δείχνοντας ότι δεν διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο και κατ' επέκταση εκτροχιάζεται από τη μάχη της τετράδας. Αυτό φάνηκε εξάλλου και από τον τρόπο έκφρασής του στην επίθεση, την εμμονή στο μακρινό σουτ η οποία οδήγησε στο τραγικό ποσοστό αλλά και από την κακή άμυνα πλην της τελευταίας περιόδου. Αντιθέτως το Μαρούσι έπαιξε μπάσκετ συνεργασιών, είχε τους δικούς του... τέσσερις σωματοφύλακες (Ραντούλιτσα, Τζούστον, Γούντγορντ, Νικολαίδης) και από τις αρχές της δεύτερης περιόδου ουδέποτε έχασες το προβάδισμα πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη.

Ο Άρης αγωνίστηκε δίχως τον τραυματία Τζόναθαν Σταρκ, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον Έρικ Ριντ να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό του Άρη ενώ για το Μαρούσι, ο Χιλιανός σέντερ Φελίπε Χάσε δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ενώ απουσίασε λόγω τραυματισμού ο Αχμέτ Χιλ.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στη διάρκεια του οποίου ο Άρης ήταν μαλθακός στην άμυνα, αυτό εκμεταλλεύτηκε εξάλλου το Μαρούσι το οποίο έβγαλε εννιά συνεργασίες (!) στη διάρκειά του και γενικότερα είχε καλύτερο τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Αντιθέτως ο Άρης στηρίχθηκε στον Βασίλη Τολιόπουλο (8π.), βρήκε και δύο μακρινά σουτ από τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς στο σημείο που έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (18-13, 6’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ (22-21).

Στη δεύτερη περίοδο το Μαρούσι έδωσε το μακρινό σουτ στον Άρη ο οποίος εκτέλεσε με απογοητευτικό ποσοστό (σ. σ. είχε 5/18 στο πρώτο ημίχρονο) και στην επίθεση συνέχισε στο ίδιο πνεύμα (22-28, 13’) έχοντας το τρίποντο από τον Χάρη Γιαννόπουλο αλλά και δεύτερες επιθέσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά αν οι παίκτες του ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι από τη γραμμή των βολών (σ. σ. στο τέλος του ημιχρόνου ο Άρης είχε 2/2 και το Μαρούσι 7/13). Τα τρίποντα του Ρόνι Χαρέλ έδωσαν ανάσες στους γηπεδούχους αλλά δεν ήταν αρκετά να ανατρέψουν την κατάσταση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Γκλεν Κόζι (37-43).

Ο Άρης χρειάστηκε σχεδόν δυόμισι λεπτά για να σκοράρει τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι και το Μαρούσι πάτησε σε διψήφια διαφορά (37-47, 22'). Ο Βασίλης Τολιόπουλος προσπάθησε να επαναφέρει την ομάδα του με έξι διαδοχικούς πόντους αλλά ο καταπληκτικός Ραντούλιτσα συνέχισε το δικό του... πάρτι με τους ψηλούς του Άρη (45-55, 26'). Με διαδοχικές αλλαγές σχημάτων ο Γιάννης Καστρίτης έψαξε να βρει μια καλή πεντάδα αλλά το σκοράρισμα παρέμεινε πρόβλημα αφού πλην του Τολιόπουλου κανείς δεν το πρόσφερε. Στο τέλος της 3ης περιόδου το Μαρούσι διατήρησε τη διψήφια διαφορά (50-60).

Ο Άρης άλλαξε την άμυνά του στις αρχές της τελευταίας περιόδου, παίζοντας με χαμηλό σχήμα και ανεβάζοντας το επίπεδο της έντασης μείωσε τη διαφορά (58-62, 33:30). Το Μαρούσι αρχικά είχε δυσκολία στη διαχείριση της άμυνας, στη συνέχεια όμως ακούμπησε την μπάλα στον Ραντούλιτσα (60-67, 35'). Έχοντας συμπληρώσει ομαδικά φάουλ ο Άρης με κάθε επαφή έστελνε παίκτη του Αμαρουσίου στη γραμμή των βολών ενώ επιθετικά συνέχισε την... εμμονή του στο μακρινό σουτ.

Κι έτσι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στα τελευταία τρία λεπτά με +8 (61-69) και το παιχνίδι στα χέρια τους αλλά υπέπεσαν σε πολλά λάθη δίχως όμως να τα πληρώσουν καθώς Χαρέλ ήταν απελπιστικά άστοχος.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-43, 50-60, 67-73.