Βόλτα στην πλατεία

Πιο ποιοτικός και πλήρης, παρά τις απουσίες του, ο Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στη Νέα Σμύρνη το φιλότιμο Περιστέρι (79-65) και να γίνει η μία από τις μόλις δύο ομάδες (η άλλη είναι ο Κολοσσός), που παραμένουν αήττητες μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια της φετινής σεζόν στην Α1.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με σημαντικά προβλήματα στη γραμμή των ψηλών του, καθώς οι Καββαδάς και Μίλμπουρν ήταν τραυματίες και ανήμποροι να βοήθησουν. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ, μάλιστα μάζεψε 13 επιθετικά (4 πήρε ο Μπόγρης) κι αυτό ήταν το ένα "κλειδί" της νίκης του. Το άλλο ήταν η εξουδετέρωση του Ντουάιτ Θορν, που στην πρεμιέρα είχε νικήσει μόνος τον Πανελευσιναικό, την Κυριακή όμως στη Νέα Σμύρνη δεν μπόρεσε να δράσει εγκλωβισμένος από την άμυνα που είχε στήσει γύρω του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση υπήρξε σημαντικός πλουραλισμός με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και να δίνουν λύσεις όποτε χρειαζόταν. Στην αρχή ήταν ο Παππάς (σκόραρε μόνο με βολές) και ο Μπόγρης αυτοί που τράβηξαν το κάρο και επέτρεψαν στον Πανιώνιο να προηγηθεί με 37-23 λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Και στη συνέχεια ο πολύ καλός Γιάνκοβιτς μαζί με τους Γκιμπς και Αθηναίο έκοψαν μια και καλή το... βήχα του Περιστερίου, που προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση μειώνοντας στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (41-46).

Οι Περιστεριώτες ήταν εμφανές πως ξέμειναν από λύσεις από τη στιγμή που ο Θορν ήταν εκτός κλίματος αγώνα και ο πολύ καλός Πέτρουλας μαζί με τον Παπαντωνίου ήταν αδύνατο να προβληματίσουν μόνοι τους τον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-33, 60-51, 79-65

Πανιώνιος (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 13, Πέιν 2, Αθηναίου 13(3), Γκιμπς 11(2), Αθανασούλας, Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 15(1), Παππάς 12, Ντραγκίσεβιτς 5, Μπούκερ 4.

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 12, Κομποδιέτας 10(2), Βλάχος, Θορν 5, Κανονίδης 8, Τζόουνς, Μάντζαρης 5, Ψαρόπουλος 6, Πέτρουλας 17(2), Μελισσαράτος 2, Ζούμπος, Παπαγιάννης.