• ΑΕΚ
  • Posted

Showtime στα Λιόσια και πρόκριση στους «16» για την ΑΕΚ!

mclemor

Η ΑΕΚ διέλυσε τη Σάσαρι (110-79) και πήρε την πρόκριση στους 16 του BCL, για πρώτη φορά με την εφαρμογή του νέου συστήματος. Πρωταγωνιστές οι Κουζμίνσκας, ΜακΡέι και Τίλμαν.

Μία ΑΕΚ ασταμάτητη. Και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μία ΑΕΚ απόλυτη, αήττητη και φυσικά στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα άφησε ελάχιστα περιθώριο στη Σάσαρι, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Το τελικό 110-79 ... μαρτυράει τι ακριβώς έγινε.

Η ΑΕΚ Betsson όχι μόνο διατήρησε το αήτηττο της (5-0) και είναι μία από τις τρεις ομάδες της διοργάνωσης που δεν έχει ήττα, αλλά το έκανε με το απαραίτητο στυλ. Με εξαιρετικό μπάσκετ, με απόλυτο τρόπο.

ΑΕΚ - Σάσαρι: Το ματς

Η ΑΕΚ έκανε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο. Διέλυσε τη Σάσαρι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από την πρώτη στιγμή πήρε το προβάδισμα και δεν το άφησε ποτέ. Όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά μεγάλωνε, μέχρι να φτάσει στους 25 (55-30) που ήταν η μεγαλύτερη για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν στη βασική πεντάδα και ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού. Η ΑΕΚ είχε στο πρώτο τρίλεπτο έξι ασίστ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να έχει τις μισές.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν επίσης φουριόζος. Από τους 14 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους, είχε τέσσερα καρφώματα, τα δύο πάνω σε φάση.

Και ο Τζάστιν Τίλμαν θέλησε να βγάλει τα... σπασμένα από το ματς της Πάτρας. Η ΑΕΚ έκλεσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 31-18 και στατιστικά για... Όσκαρ: 7/12 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/10 βολές, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ και μόλις 1 λάθος!

Κάπου εκεί η Σάσαρι άρχισε να παραδίδει... πνεύμα. Τα μοναδικά ξεσπάσματα των Ιταλών προήλθαν από το τρίποντο (6/20). Και μέχρι εκεί...

Οι επιστροφές της ιταλικής ομάδας ήταν κάκιστες και η ΑΕΚ βρήκε χώρο να τρέξει και να σκοράρει (14-4 οι πόντοι), ενώ πήρε 17 πόντους από τα 11 λάθη της Σάσαρι.

Σε όλα αυτά προσθέστε τις 18 ασίστ και τα 10 κλεψίματα, στατιστικά που μπορούν να εξηγήσουν τα πάντα.

Η Σάσαρι έκανε ένα επί μέρους 12-1 στο τέλος της 2ης και στην αρχή της 3ης για να μειώσει στο σκορ (56-42). Η ΑΕΚ απάντησε με σερί 8-0, βγάζοντας κάθε ιταλική σκέψη ανατροπής.

Ειδικά από τη στιγμή που η Σάσαρι δεν μπορούσε να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς της ΑΕΚ, δεν υπήρχε... γιατρικό. Με την ΑΕΚ να αφήνει το «γκάζι» μόνο στο τέλος.

Το μόνο που απέμεινε ήταν ποιος παίκτες θα έκανε τους πόντους της «Βασίλισσας» 100, με τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε να έχει αυτή την τιμή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-18, 55-35, 81-59, 110-79.

hh

fg