• ΑΕΚ
  • Posted

«Κλείδωσαν» οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στους «8» του BCL

giankobits

Η ΑΕΚ γνωρίζει πλέον τις τέσσερις ομάδες από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλός της στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Την Παρασκευή 24/3 η κλήρωση.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Top-16 του Basketball Champions League γνωρίζοντας την ήττα από τη Μάλαγα στα Λιόσια το βράδυ της Τρίτης 21/3 με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση του Group K πίσω από τους Ισπανούς.

Έτσι, λοιπόν η «Ένωση» θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση στον όμιλό της. Η ΑΕΚ γνώριζε από χθες ότι οι δυο υποψήφιοι αντίπαλοί της είναι η Τενερίφη και η Βόννη ενώ μοναδική εκκρεμότητα είχε να κάνει με τον νικητή της αναμέτρησης Στρασμπούρ - Χάποελ Ιερουσαλήμ που θα έκρινε την τελική κατάταξη στο Group I.

Απόψε, λοιπόν η Χάποελ έφυγε με το «διπλό» από τη Γαλλία, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 63-71 και τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Κατ' επέκταση, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας σε σειρά best-of-three (σ.σ. πρόκριση στις δυο νίκες) κάποια από τις Τενερίφη, Βόννη και Χάποελ Ιερουσαλήμ με φόντο το Final 4.

Την προημιτελική φάση συμπληρώνουν οι Μούρθια, Μανρέσα, Ουνικάχα, Στρασμπούρ. H διαδικασία της κλήρωσης θα πραγματοποιηθεί στο «Patrick Baumann - House of Basketball» την Παρασκευή (24/3) στις 11:30