• ΑΕΚ
  • Posted

Ο Κόλομ καθάρισε, ο Λάνγκφορντ επέστρεψε, η ΑΕΚ... νίκησε!

Langford

Η ΑΕΚ (11-10) με μία απίθανη εμφάνιση του Κίνο Κολόμ έφυγε με τη νίκη από την Πάτρα, απέναντι στον Προμηθέα (11-8), με 89-85.

Ο Κίνο Κολόμ δεν είχε διάθεση να αποχωρήσει ηττημένος από την Πάτρα. Οδήγησε την ΑΕΚ σε μία μεγάλη νίκη, έχοντας 25 πόντους (5/11 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 6/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) σε μία ανεπανάληπτη παράσταση απέναντι στον Προμηθέα (89-85).

Μόνο που ο Ισπανός είχε και τους κατάλληλους συμπρωταγωνιστές: Ο Γιάννης Κουζέλογλου ανέλαβε το σκοράρισμα στην αρχή, ο Δημήτρης Φλιώνης έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ και ο Κιθ Λάνγκφορντ στην πρώτη εμφάνισή του σημείωσε μεγάλα καλάθια.

Τι προέταξε ο Προμηθέας; Κυρίως τον Κόνερ Φράνκαμπ, στο δεύτερο ημίχρονο, με τον νεοφερμένο παίκτη των Πατρινών να σημειώνει 24 πόντους, αλλά και τον Τζεράι Γκραντ που μέτρησε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ.

Το ματς


Το πρώτο ημίχρονο έφτανε για... δύο. Για την ακρίβεια και η προοικονομία του αγώνα είχε ειδήσεις, με την απουσία της τελευταίας στιγμής για τους Ίαν Χάμερ και Παναγιώτη Φιλιπππάκο.

Στο ματς έγιναν πάρα πολλά, όμως το προβάδισμα άλλαξε χέρια ελάχιστες φορές. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας τους Κίνο Κολόμ και Γιάννη Κουζέλογλου ως σημείο αναφοράς. Οι δύο τους σημείωσαν τους 22 πόντους της Ένωσης στην 1η περίοδο (12 ο Κουζέλογλου, 10 ο Ισπανός) με τον Προμηθέα να παρακολουθεί, ανήμπορος να αντιδράσει σε άμυνα και επίθεση.

Μάλιστα, η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (20-10) με ένα τρίποντο του Κολόμ. Στη 2η περίοδο, ο Ηλίας Ζούρος δοκίμασε αρκετά σχήματα, μέχρι που βρήκε εκείνο που απέκτησε ισορροπία στο ματς.

Ένα σερί 6-0 των Πατρινών μείωσε τη διαφορά στους 3 (26-23). Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και κοντά στο καλάθι, όσο και μακριά 4/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), μέχρι που ο Άντριτς άρχισε να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Προμηθέα.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε στο ματς, για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες και ο Κιθ Λάνγκφορντ!

Ο Σέρβος μέτρησε 12 πόντους και έφερε το ματς στα ίσια δύο φορές (31-31 και 33-33). Προτού οι γηπεδούχοι με ένα γκολ φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του, το οποίο έμεινε και μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προμηθέας επιχείρησε να μπει πιο δυνατά. Ξεκίνησε με δύο γκολ-φάουλ του Γκραντ, όπου κέρδισε ισάριθμα φάουλ από τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Προμηθέας με ένα τρίποντο του Σίμπσον, από τη γωνία, συμπλήρωσε ένα σερί 7-0, όση και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες (53-46).

Και εκεί που η ΑΕΚ έβλεπε τη διαφορά να ξεφεύγει, διάλεξε να επιστρέψει. Ο Κίνο Κολόμ έβαλε ένα δίποντο και έδωσε μία ασίστ, ενώ ο Πετρόπουλος με ένα τρίποντο έφερε εκ νέου το ματς στο... Χ (53-53).

Ο Δημήτρης Φλιώνης έχοντας τρέξει μπόλικα χιλιόμετρα στην άμυνα, είχε... βενζίνη για δύο μεγάλα τρίποντα που έφεραν την ΑΕΚ ισάριθμες φορές μπροστά στο σκορ. Προτού φτάσουμε ξανά στην απόλυτη ισορροπία του 59-59, την οποία... έσπασε ο Φράνκαμπ με τρίποντο (62-59).

Μόνο που ο Ανδρέας Πετρόπουλος με μία... βόμβα buzzer beater από τα 8.5 μέτρα, έκλεισε την 3η περίοδο στο 62-62. Φτου και από την αρχή, δηλαδή.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει το προβάδισμα (66-64) με το πρώτο τρίποντο του Άντι Ράουτινς. Όμως δύο βολές (από αντιαθλητικό φάουλ) και ένα τρίποντο του Σίμπσον, έφεραν τον Προμηθέα στο +3 (69-66).

Κάπου εκεί ήρθε μία «βροχή» τριπόντων. Ο Κολόμ έβαλε το πρώτο, ο Ράουτινς το δεύτερο και ο Φλιώνης (λίγο αργότερα) το τρίτο και η ΑΕΚ έκανε αρχικά την ανατροπή στο σκορ (72-69) και μετά ξέφυγε με τέσσερις πόντους (77-73).

Η ώρα του Λάνγκφορντ

Στην πρώτη συμμετοχή του ο Λάνγκφορντ ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, ωστόσο, έβαλε δύο απανωτά δίποντα και έδωσε στην ΑΕΚ προβάδισμα με 81-77.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν συναρπαστικά. Η άμυνα έδωσε κατοχές σε ΑΕΚ και Προμηθέας, με τον Φλιώνη από τη γραμμή των βολών να διαμορφώνει το 83-78.

Στα 41.5 πριν το φινάλε, ο Φράνκαμπ πήγε στις βολές, μετά από φάουλ του Κολόμ. Ευστόχησε και στις δύο προσπάθειες για το 83-80.

Ο Κίνο Κολόμ, μολονότι είχε κάνει μία απίστευτη ματσάρα μέχρι εκείνο το σημείο, έκρυβε και κάτι ακόμα. Ένα απίθανο δίποντο για το 85-80 και προβάδισμα νίκης στην ΑΕΚ! Και μετά δύο εύστοχες βολές, προτού ο Φράνκαμπ (22π. σε εκείνο το σημείο) δώσει... ανάσα στον Προμηθέα με τρίποντο (87-85).

Ένα αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο «παράγοντας Χ» της ΑΕΚ, ο Φλιώνης έφερε δύο εύστοχες βολές και το τέλος στο ματς, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 40-37, 62-62, 85-89

Promitheas - AEK

Promitheas - AEK