Τα 10 λάθη και οι 28 πόντοι στο β΄ μέρος, πλήγωσαν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε το δικό του «μπλακ άουτ» για παραπάνω από ένα δεκάλεπτο στην Μαδρίτη κα η Ρεάλ νικώντας με 80-72, μείωσε σε 2-1 τη σειρά και την Πρωτομαγιά η τέταρτη συνάντηση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι «ερυθρόλευκοι» ή θα πάρουν το εισιτήριο για το Άμπου Ντάμπι ή θα επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ, όπου πλέον εκεί θα κριθούν όλα.
Η απουσία του Εβάν Φουρνιέ την τελευταία στιγμή, λόγω ενός αιματώματος στην κνήμη, αποδείχθηκε αισθητή στο διάστημα που ο Ολυμπιακός αναζητούσε ένα στήριγμα δίπλα στον Βεζένκοφ. Όσο η απόδοση του Γκος κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα, τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά και αποτελούσε έναν διαρκή πονοκέφαλο στην πρώην ομάδα του, οι Πειραιώτες διατηρούσαν τον έλεγχο του ρυθμού. Αυτός ήταν που στο πρώτο ημίχρονο έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ και στο τελευταίο δίλεπτο με το τρίποντο του Γουόκαπ και τα δύο καρφώματα του Ράιτ, ο Ολυμπιακός έκλεισε το εικοσάλεπτο προηγούμενος με 44-38.
Ο Γκός με 15 πόντους 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ο Μολυσα από την άλλη πλευρά, με 12 πόντους 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ ένα κλέψιμο και τρία λάθη, ήταν οι πρωταγωνιστές του α΄ ημιχρόνου. Μάλιστα στη δεύτερη περίοδο, που ήταν και η καλύτερη για τον Ολυμπιακό, μεγάλη συμβολή είχε και ο Λι. Οι «ερυθρόλευκοι διατήρησαν το προβάδισμα και στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά η αμυντική λειτουργία της Ρεάλ βελτιώθηκε σημαντικά και άρχισε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της.
Τα εύκολα λάθη του Ολυμπιακού στην επίθεση, μετατρέπονταν σε αιφνιδιασμούς για τους γηπεδούχους και από τη στιγμή που η ομάδα του Ματέο βρήκε τον αγαπημένο της ρυθμό, έφτασε και το +10 (72-62) στο 35’. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο, αντέδρασε με τις λύσεις από τον Βεζένκοφ και ο Λι και με ένα 8-0 μείωσε σε 72-70, δύο λεπτά πριν από τη λήξη. Οι δύο άστοχες βολές του Γουόκαπ, η χαμένη επίθεση με τον Ράιτ στα 48 δευτερόλεπτα, μαζί με το πέμπτο φάουλ του Γκος, δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους γηπεδούχους και κυρίως από τον Καμπάτσο..
Τα μαζεμένα λάθη του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο, πλήγωσαν στους «ερυθρόλευκους». Ενώ στο πρώτο μέρος είχαν υποπέσει σε τέσσερα, τελείωσαν τον αγώνα με 14 λάθη, σε συνδυασμό και με την κατακόρυφη πτώση της επιθετικής παραγωγικότητάς τους. Πέτυχαν μόνο 28 πόντους στο β΄ ημίχρονο (42-28 το επιμέρους σκορ) και συνολικά οι 75 πόντοι, αποτελούν φτωχή συγκομιδή για την ελληνική ομάδα.
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 38-44, 58-56, 80-72.


