Skip to main content

Το Μαρούσι πήρε τη νίκη, το Περιστέρι κράτησε τη διαφορά

| Επικαιρότητα

kin marousi peristeri

Έφτασε τις τέσσερις νίκες το Μαρούσι και το αξιοσημείωτο είναι ότι τις δύο τις πέτυχε εκτός έδρας, στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παραμονή του. Μετά την Πάτρα, έφυγε με άλλους δύο βαθμούς και από το Περιστέρι (86-81),

Μάλιστα αν είχε ανατρέψει (που την κάλυψε, αλλά δεν την κράτησε) τη διαφορά της ήττας του α΄ γύρου, η αποστολή του θα ήταν πετυχημένη στο έπακρο.

Από την άλλη, στις απουσίες του Περιστερίου, προστέθηκε και το πρόβλημα με τον Νεοκλή Αβδάλα, που ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχύο και αποχώρησε νωρίς από τον αγώνα. Το μόνο θετικό για την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη, που αποβλήθηκε στο 33΄με δύο τεχνικές ποινές, είναι ότι κατάφερε στο φινάλε να καλύψει τη διαφορά και εν τέλει να προφυλάξει το +6 από τη νίκη τους στον πρώτο γύρο στον Άγιο Θωμά, κάτι που τους δίνει προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων.

Με συγκομιδή 48 πόντων από τους Μάρκους Κιν και Σίριλ Λανγκεβαϊν, αλλά και κυριαρχία στα ριμπάουντ (40 έναντι 23) το Μαρούσι από τα μέσα της τρίτης περιόδου επέβαλε το ρυθμό του και έφτασε στο σημείο να προηγηθεί και με +16 (65-81) στο 37΄.Η παρουσία του Ξανθόπουλου όμως έδωσε λύσεις στο Περιστέρι σε άμυνα και επίθεση, με τους γηπεδούχους να ροκανίζουν τη διαφορά μειώνοντας σε 79-84 στα 37''. Ο Κιν με 2/2 βολές έκανε το 79-86 καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, όμως στα 3'' ο Κόφεϊ μετά από το φάουλ του Έντουαρντς με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 81-86.

Ο Λανγκεβαϊν με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Κιν με 27 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Οι Πάπας με 18 πόντους και Χάρις με 17 ήταν πρώτου σκόρερ για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 34-38, 53-66, 81-86.

permarstat

marperstat