Υπάρχει και καλύτερος ΛεΜπρόν!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διέλυσε την άμυνα των Μάβερικς, εκδηλώνοντας πάντως το σεβασμό του στον Ντιρκ Νοβίτσκι, είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, δεν είναι όμως ο καλύτερος στην οικογένειά του. Υπάρχει και καλύτερος!
Είχε ένα επιπλέον κίνητρο να παίξει καλά κόντρα στους Μάβερικς χθες το βράδυ στο Μαϊάμι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το προηγούμενο βράδυ είχε πάει να δει το μεγαλύτερο γιο του να παίζει μπάσκετ με την ομάδα του σχολείου του. Κι ο 9χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς τζούνιορ έκανε… παπάδες! Τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ και μόλις άλλαξε και συνάντησε περιχαρής τον πατέρα του, του ανακοίνωσε με περηφάνεια: «Μπαμπά, έκανα τριπλ νταμπλ»!
«Έπρεπε λοιπόν να του εξηγήσω τι είναι το τριπλ νταμπλ», αποκάλυψε ο μπαμπάς ΛεΜπρόν. «Άλλωστε αυτός είναι ο σταρ στο σπίτι. Εγώ είμαι απλώς ο ΛεΜπρόν»!
Ακόμα πάντως κι αν δεν είναι ο καλύτερος του σπιτιού, δεν παύει, ως γνήσιος Τζέιμς, να εξιτάρεται όταν κάποιος πάει να τον ανταγωνιστεί. Έστω κι αν αυτός είναι ο ίδιος του ο γιος. Κι επειδή δεν ήθελε να νομίζει κανείς ότι είναι… η αλεπού 100 χρονών και το αλεπουδάκι 110, την πλήρωσαν οι Μάβερικς. Μπορεί να μην έκανε τριπλ νταμπλ για να το εξηγήσει και στην πράξη στο γιο του, πέτυχε όμως 39 πόντους οδηγώντας τους Χιτ στη νίκη με 110-104 και σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ακόμα και με το fade-away σουτ με το βηματάκι πίσω, που είναι σήμα κατατεθέν του Ντιρκ Νοβίτσκι! Πέτυχε ένα τέτοιο ο Γερμανός στην τελευταία περίοδο και στην επόμενη φάση ο ΛεΜπρόν απάντησε με ένα ακριβώς ίδιο!
«Το έκανα σε ένδειξη σεβασμού. Παρακολουθώ τον Ντιρκ, είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Αγαπώ τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι. Ο τρόπος που παίζει είναι φανταστικός. Το έκλεψα λοιπόν από αυτόν. Αλλά δεν το έκανα το ίδιο καλά, γιατί αυτός το κάνει για πολύ περισσότερο καιρό», εξήγησε μετά το παιχνίδι ο «βασιλιάς».
Το βιολί τους οι Πέισερς
Όσο συνέβαιναν αυτά στο Μαϊάμι, στην Ιντιανάπολις οι Πέισερς συνέχιζαν την προέλασή τους. Δεν είχαν βέβαια δύσκολο έργο απέναντι στους κατεστραμμένους από τους τραυματισμούς Μπακς, όμως η άνετη νίκη τους με 104-77 δείχνει ότι είναι και σοβαροί, εκτός από μόνοι αήττητοι (με ρεκόρ 9-0) σε όλο το ΝΒΑ. Ο Ρόι Χίμπερτ παρά λίγο να κάνει τριπλ νταμπλ με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 τάπες, ήταν ωστόσο ο κορυφαίος των Πέισερς, ενώ από τους Μπακς πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάγιο με 20 πόντους. Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο έπαιξε 12 λεπτά, δεν έχασε σουτ (5 πόντοι με 1/1 διπ., 1/1τρ.), μάζεψε 2 ριμπάουντ και έριξε και μια τάπα.
Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Τορόντο-Σικάγο 80-96 (ΝτεΡοζάν 37-Ντενγκ 19)
Ατλάντα-Φιλαδέλφεια 113-103 (Τιγκ 33-Τέρνερ 27)
Βοστόνη-Πόρτλαντ 96-109 (Σάλινγκερ 26-Όλντριτζ 27)
Κλίβελαντ-Σάρλοτ 80-86 (Ίρβινγκ 18-Κιντ Γκίλκριστ 16)
Ντένβερ-Μινεσότα 117-113 (Τσάντλερ 19-Λαβ 28)
Φίνιξ-Μπρούκλιν 98-100 (Ντράγκιτς 19-Λόπεζ 27)
Γιούτα-Σαν Αντόνιο 82-91 (Φέιβορς 20-Πάρκερ 22)
Λ.Α. Λέικερς-Μέμφις 86-89 (Μικς 25-Ράντολφ 28, Κουφός 4π., 5ρ., Καλάθης δεν έπαιξε)
Σακραμέντο-Ντιτρόιτ 90-97 (Κάζινς 26-Σμιθ 21)
