Unbroken!

Στις υποψηφιότητες των Όσκαρ βρίσκεται το «Ubroken» και ο τίτλος της αληθινής ιστορίας του Ολυμπιονίκη Λουί Ζαμπερίνι, ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε αλύγιστος μπροστά στα εμπόδια που του έτυχαν και έφυγε θριαμβευτής από την Τουρκία. Νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 74-68 (43-36), πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον όμιλό του και μαζί με την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ μοιράζονται την πρώτη θέση.
Και μιας και μιλάμε για Οσκαρ, ο Ολυμπιακός με τη επιτυχία του αυτή έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη ή δεύτερη θέση, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω την ομάδα του Ομπράντοβιτς.
Η νίκη του Ολυμπιακού παίρνει διαστάσεις, αν σκεφθεί κάποιος ότι σ’ αυτόν τον κρίσιμο αγώνα, αναγκάστηκε να ξεπεράσει λαβωμένος τις δυσκολίες., Στο ξεκίνημα του αγώνα τραυματίστηκε ο Πεντγουέι και στο 12΄ ο Λαφαγέτ που ήταν μέχρι τότε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και να δημιουργεί προβλήματα στους γηπεδούχους, παρά το μαρκάρισμα του Νίκου Ζήση. Μάλιστα ο Έλληνας διεθνής χρεώθηκε με δύο φάουλ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου και με την αντικατάστασή του, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές. Ισορρόπησε το παιχνίδι και με την άμυνά του, βρήκε ρυθμό στην επίθεση.
Η Φενερμπαχτσέ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο και αποτελεσματική κοντά στο καλάθι, προηγήθηκε με 22-16. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε στη συνέχεια και βρήκε λύσεις επιθετικά από τους Λουτζέσκι, Πρίντεζη και με τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή του ημιχρόνου πήρε διαφορά επτά πόντων (43-36),
Η ευστοχία των «ερυθρόλευκων» έξω από τα 6.75 συνεχίστηκε μκαι με 8./12 τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (46-36), η οποία μειώθηκε στο τέλος του δεκαλέπτου (56-052).
Η Φενέρ δυνάμωσε την άμυνά της και ο Μπογκντάνοβιτς με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα (59-56), το οποίο διατήρησε μέχρι το 2΄25΄΄ πριν από τη λήξη (66-62 με τρίποντο του Γκούντλοκ). Ήταν η ώρα να μιλήσει ο Βασίλης Σπανούλης που ανέλαβε τις κρίσιμες επιθέσεις. Και αφού πρώτα έφαγε ένα «στο» από τον Βέσελι σε διείσδυση, στα 18 δευτερόλεπτα πέτυχε το μεγάλο σουτ. Τρίποντο και 71-68. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα και ο Λοτζέσκι κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στη μία βολή (72-68), νεα άστοχη επίθεση των γηπεδούχων που υποχρεώθηκαν σε νέο φάουλ και ο Σπανούλης με δύο βολές σφράγισε τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλουκ 23 (5/11 τριπ), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4 (1), Πρέλντζιτς 9 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 6, Σπανούλης 16 (3 ), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3).
