Skip to main content

Τα ξέχασε όλα...

| Α1

Η… αδύναμη μνήμη του Άρη φάνηκε και στην αναμέτρηση με τον Ίκαρο Χαλκίδας. Οι «κίτρινοι» ξέχασαν την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου, τη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και επικράτησαν εύκολα με 84-67. Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν όλα τα… λεφτά για τους νικητές, καθώς σημείωσε 28 πόντους με 6/7 τρίποντα.

 

Ο Άρης δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό είχε ως συνέπεια την επιβολή ρευστών ισορροπιών. Παρότι το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό (14-4, 6’), σημείο στο οποίο ο Άρης είχε 22 βαθμούς στο ranking και ο Ίκαρος… -6. Ο Ίκαρος Χαλκίδας παρουσίασε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο έως ότου πατήσει στο παρκέ ο Γιάννης Γκαγκαλούδης για να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Μαζί με τον Γκόβενς οργάνωσαν καλύτερα (επιθετικά) την ομάδα τους. Οι φιλοξενούμενοι – παίρνοντας πόντους από τον Ρίτσαρντς – μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-13). Ο Άρης βασίστηκε σε κάποια ξεσπάσματα ή καλύτερα, σε μερικά μονόλεπτα, όπου ανέβαζε τη διαφορά. Έτσι ξέφυγε εκ νέου με 26-17 (15’), αλλά και με 36-24, τρία λεπτά αργότερα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά, καθώς το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-28. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, η απελπιστική αστοχία τους στα σουτ, καθώς ο Άρης είχε 15/38 προσπάθειες και ο δε Ίκαρος 11/35.


Τα δεδομένα άλλαξαν στη 3η περίοδο, όπου οι «κίτρινοι» ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι. Ο Αθηναίου ήταν ζεστός, αμυντικά η ομάδα ήταν συνεπέστατη και με συνοπτικές διαδικασίες η διαφορά έφτασε στο +18 (57-39, 28’). Από τις πολύ καλές συνεργασίες του Γκαγκαλούδη με τον Άσκα – έβγαλαν διαδοχικά πικ εν ρολ – ο Ίκαρος βρήκε και πάλι τον τρόπο να μειώσει (60-49, 31’), αλλά η καλή σύνδεση του Άρη με το καλάθι από απόσταση 6,75 μέτρων (14/29 τρίποντα), έκανε τη διαφορά. Με επιμέρους σκορ 13-3, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (73-52) κι εκεί τελείωσαν όλα.