Με Ζήση αλλάζει επίπεδο η Φενέρ

Κάτι ήξεραν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που περίμεναν για να πάρουν ό, τι καλύτερο στη θέση του αυθεντικού «άσου». Από τη στιγμή που στην αγορά κυκλοφόρησαν τα ονόματα του Νίκου Ζήση και του Τόμας Ερτέλ, οι Τούρκοι είχαν τον πρώτο λόγο

και στη συνέχεια της ευρωλίγκα θα παρουσιαστούν αισθητά καλύτεροι με τους δύο αυτούς παίκτες.
Πέτυχαν διάνα, αν και η επιλογή του Ομπράντοβιτς είναι η κορυφαία. Πήρε τον ιδανικό παίκτη που είναι ευλογία για κάθε προπονητή να τον έχει στη διάθεσή του. Και δεν είναι τυχαίο που εδώ και δέκα χρόνια ο Νίκος Ζήσης είναι περιζήτητος στην ευρωλίγκα από όλους τους προπονητές. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν όλοι αυτοί.

Το λέω αυτό γιατί κάθε καλοκαίρι έβγαιναν διάφοροι και υποστήριζαν ότι παίζει στην εθνική με …μέσο και ότι είναι το αγαπημένο παιδί των δημοσιογράφων. Τώρα που τον επέλεξε και ο Ζοτς, τι έχουν να πουν;
Με τον Ζήση στη δύναμή της, η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ θα ανεβεί επίπεδο. Θα γίνει πραγματική ομάδα και ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ με το καθαρό μυαλό – κομπιούτερ θα βάλει τάξη στους αγωνιστικούς προσανατολισμούς της. Θα είναι η χαρά των συμπαικτών του και αυτός που θα αποτρέψει το άναρχο παιχνίδι της Φενέρ με τους Αμερικανούς που έχει στην πιο νευραλγική θέση. Είναι ο παίκτης που ξέρει να ηρεμεί την ομάδα, να αξιοποιεί τους ψηλούς και να βάζει το «εγώ» σε δεύτερη μοίρα».
Ο Ομπράντοβιτς με τον Ζήση στο παρκέ θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, θα νιώθει πιο σίγουρος και δεν θα αποκτάει «μελιτζανί» χρώμα με τις επινοήσεις – ρίσκο των Γκούντελοκ –Χίκμαν, που δεν είναι άλλωστε και καθαρόαιμοι «άσοι».
Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ζήσης από μικρή ηλικία, όπου κι αν παίζει, φτάνει πάντα σε μία διάκριση. Κάτι που η Φενέρ το έχει ανάγκη αυτή τη χρονιά.
Η ενδυνάμωση θεωρείται δεδομένη και για την Ανατολού Εφές με την προσθήκη του Γάλλου Ερτέλ. Θα γίνει πιο ομαδική και ο «Ντούντα» καλύπτει αυτή τη θέση με ανταγωνιστικό παίκτη απέναντι στους δυνατούς αντιπάλους στην ευρωλίγκα.
Και οι δύο Τουρκικές ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο του Ολυμπιακού ισχυροποιήθηκαν στην περιφέρεια και σίγουρα θα δούμε διαφορετικό πρόσωπο στο “Top-16”, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης θα βρεθεί αντίπαλος με το «alter ego” του στην Εθνική ομάδα και «κουμπάρο» του.
 ΥΓ. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογείται διαφορά 20 πόντων. Όμως μικρή σημασία έχουν αυτά τα αποτελέσματα για τους «κουμπάρους» που έχουν δώσει το στίγμα τους και στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Η κούρσα του πρωταθλήματος με την Εφές και τη Φενέρ ισόβαθμες στην κορυφή, άρχισε να θυμίζει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην Α1. Οι δύο τους μπροστά και όλοι οι άλλοι να ακολουθούν.