Οι διορθώσεις που έκαναν την διαφορά!

17 PAOBC VILERMPAN 1

Σε δεύτερη φύση είχε αναχθεί για τον Παναθηναϊκό η συνήθεια να δίνει πεδίο δράσης στον αντίπαλό του στο α΄ ημίχρονο και να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στη συνέχεια.

Απ’ αυτή την έξη φάνηκε να απαλλάσσεται στους δύο τελευταίους αγώνες του στο ΟΑΚΑ. Με ΑΕΚ και Βιλερμπάν. Δύο - τρείς διορθωτικές κινήσεις ήταν αρκετές από τον Κώστα Χαραλαμπίδη για να αλλάξει μέσα σε ελάχιστο χρόνο το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού και να δώσει τη βοήθεια από τον πάγκο. Βασίστηκε κυρίως στο ένστικτο και τις παραστάσεις που είχε ως παίκτης και μάλιστα σε μία θέση που αποτελεί τώρα την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας.

Τι έκανε λοιπόν; 

Δεν ακολούθησε την πεπατημένη του προκάτοχου του Γιώργου Βόβορα με το να μην είναι στην αρχική πεντάδα ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Με το Σέρβο ενεργό από το ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός είχε το σκοράρισμα που ήθελε και συγχρόνως ενισχυμένη την αυτοπεποίθησή του.

Αξιοποίησε το δίδυμο Παπαγιάννη – Μήτογλου με τριαντάλεπτη παρουσία, κάτι που απέφευγε (να παίζουν δηλαδή και οι δύο μαζί) ο Γιώργος Βόβορας, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει δεύτερο «πεντάρι». Με την θεαματική άνοδο που έχει ο Γιώργος Παπαγιάννης και με τον περισσότερο χρόνο που παίρνει ο Ντίνος Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερες λύσεις επιθετικά και αμυντικά. Ακόμη και η χρησιμοποίηση του παροπλισμένου Όγκαστ, είχε κάποια επίδραση με  το να δοθούν απαραίτητα λεπτά ξεκούρασης στον Παπαγιάννη.

Έδειξε πόσο κερδισμένη μπορεί να είναι η ομάδα από τις συνεργασίες Παπαγιάννη – Νέντοβιτς και γενικά να μην είναι πλέον τόσο προβλέψιμη η εικόνα των «πρασίνων» με τις τεχνικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν.

Σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Κώστας Χαραμπίδης κατάφερε να αυξήσει την εμπιστοσύνη των παικτών, να βελτιώσει την ψυχολογία και να στρώσει το χαλί με καλύτερες προοπτικές στον νεοφερμένο Όντεν Κάτας, ενόψει και του αυριανού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ.