Σε πρώτο πλάνο ο Γιόβιτς, αρκεί...

maxresdefault

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί στενά τον Στέφαν Γιόβιτς, τον οποίο θέλει ο Πρίφτης στον Παναθηναϊκό ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η αποχώρηση ενός (ακόμη) ξένου από το «πράσινο» ρόστερ.

Στον Παναθηναϊκό ναι μεν έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου για την 14η αγωνιστική στο κλειστό του ΟΑΚΑ (10/12, 21:00) όπου θέλουν μία νίκη για να «σβήσουν» την κακή παρένθεση (μετά την βαριά ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ) αλλά παράλληλα έχουν το νου τους και στο ενδεχόμενο της ενίσχυσης!

Μετά και την αποχώρηση του Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος είχε αποκτηθεί για βασικός πλέι μέικερ αλλά όπως αποδείχθηκε εκ ων υστέρων πέρασε και δεν ακούμπησε στο «πράσινο» ρόστερ, το «κενό» στη θέση του point guard παρέμεινε στις τάξεις των «πρασίνων». Εκείνος ο οποίος εξετάζεται... ενδελεχώς από τον Δημήτρη Πρίφτη δεν είναι άλλος από τον Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος μετά τον (νέο) τραυματισμό το περασμένο καλοκαίρι με την εθνική ομάδα της Σερβίας παραμένει στα πιτς και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Φυσικά το ρίσκο στο ενδεχόμενο της απόκτησής του θα είναι μεγάλο στις τάξεις των «πρασίνων» και είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Σερβία και τις οποίες γνωρίζουν καλά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι ιθύνοντες της ομάδας, ο Γιόβιτς θα είναι σε θέση να προπονηθεί στο «πέντε εναντίον πέντε» στα μέσα του Δεκεμβρίου, όπερ και σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί (εκτός απρόοπτου) στα τέλη του μήνα με αρχές του νέου έτους. Αν και ακόμα δεν έχει πάρει στο 100% το «πράσινο φως» από τους γιατρούς.

Σίγουρα ωστόσο είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πρίφτης και τα οποία λείπουν από τον Παναθηναϊκό. Ψηλό γκαρντ, passing first, ο οποίος ναι μεν έχει αδυναμία στην άμυνα ωστόσο μπορεί να παίξει άριστα το pick n roll και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους συμπαίκτες του. Βέβαια το βεβαρυμμένο ιατρικό παρελθόν είναι και εκείνο που προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά από την άλλη φέρονται διατεθειμένοι και έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο.

Άλλωστε δεν υπάρχουν ελεύθερα γκαρντ τη δεδομένη χρονική στιγμή τα οποία να ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ των «πρασίνων» και παράλληλα να είναι και οικονομικά προσιτοί. Ο Στέφαν Γιόβιτς φαντάζει ως η ιδανική λύση ο οποίος από τη πλευρά του θέλει να βρεθεί ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά παράλληλα θα χρειάζεται και ειδική διαχείριση. Μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις στο θέμα του Σέρβου point guard αν και υπάρχει μία προϋπόθεση.

Ποια είναι αυτή; Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έχει ξανά 8 ξένους στο ρόστερ. Όπερ και σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία αποχώρηση. Πρώτο... φαβορί για να δει την πόρτα της εξόδου (αν και δεν είναι καθόλου εύκολη η περίπτωση της αποδέσμευσής του) είναι ο Τζεχάιβ Φλόιντ, ο οποίος αφενός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και αφετέρου έχει τεθεί εκτός rotation στην EuroLeague.

Το (λογικό) ερώτημα είναι: Κοντός αντί για... ψηλό; Η ανοδική πορεία του Τζέρεμι Έβανς σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη τις τελευταίες εβδομάδες έβαλαν σε... δεύτερη μοίρα το θέμα του σέντερ στις τάξεις των «πρασίνων» καθώς η μεγάλη ανάγκη παρατηρείται περισσότερο στον «άσο» και στο κομμάτι της δημιουργίας. Και ο Γιόβιτς, τη δεδομένη στιγμή, φαντάζει ως η ιδανική επιλογή. Και φυσικά και με το... δεδομένο ρίσκο.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο παιχνίδι του 31χρονου γκαρντ με τη φανέλα της Χίμκι ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τον Ιανουάριο του 2021, όταν και είχε 9 πόντους και 8 ασίστ στην ήττα της -τότε- ομάδας του με 94-78. Τα τελευταία επτά χρόνια αγωνίζεται στην EuroLeague έχοντας φορέσει επίσης τις φανέλες του Ερυθρού Αστέρα και της Μπάγερν, έχοντας 123 ματς στο ενεργητικό του με 6,6 πόντους, 4,6 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και με 38,4% στα τρίποντα.

Ο τελευταίος του τραυματισμός σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι και δη στο πλαίσιο του Προολυμπιακού τουρνουά όπου έπαιρνε μέρος η εθνική ομάδα της Σερβίας, όταν και είχε χτυπήσει στο ματς με τις Φιλιππίνες.